У Вінниці вшанували пам’ять Героїв Небесної сотні

У Вінниці вшанували пам’ять Героїв Небесної сотні

Фото
Укрінформ
20 лютого у Вінниці вшанували пам’ять Героїв Небесної сотні покладанням квітів до Дерева Свободи.

Про це повідомляє Вінницька обласна рада, передає Укрінформ.

Зазначається, що вшанувати пам’ять полеглих за свободу України та покласти квіти до пам’ятного знаку Героям Небесної сотні – Дерева Свободи прийшли представники обласної влади, Вінницької міськради, народні депутати та представники громадських і ветеранських організацій, правоохоронних органів, військовослужбовці, родини загиблих за свободу України, жителі та гості міста.

Читайте також: У Києві провели церемоніал пам’яті Небесної сотні

Присутні хвилиною мовчання вшанували подвиг всіх, хто поліг за Українську державу.

У Вінниці вшанували пам’ять Героїв Небесної сотні / Фото: Вінницька обласна рада

Від учасників зібрання курсантам Харківського національного університету внутрішніх справ делегували покласти гірлянди до пам’ятного знаку Небесній сотні та загиблим героям російсько-української війни.

Як повідомлялося, 20 лютого в Україні відзначають День Героїв Небесної сотні, встановлений згідно з указом Президента від 11 лютого 2015 року.

Саме 18-21 лютого 2014 року у Києві були найжорстокіші протистояння між силовиками та учасниками Революції гідності. 20 лютого 2014 року загинуло найбільше активістів Євромайдану.

Читайте також: Десяті роковини розстрілів на Майдані: протистояння у фото

17 лютого 2021 року Верховна Рада визнала Революцію гідності одним із ключових моментів українського державотворення та виразником національної ідеї свободи.

105 Героям Небесної сотні посмертно надано звання Герой України, а троє іноземців – громадянин Білорусі Михайло Жизневський та громадяни Грузії Зураб Хурція і Давид Кіпіані посмертно нагороджені орденом Героїв Небесної сотні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-