Засуджена до 11 років ув’язнення за коригування ударів по Харкову оскаржує рішення суду

Засуджена до 11 років ув’язнення за коригування ударів по Харкову оскаржує рішення суду

Фото
Укрінформ
Засуджена до 11 років ув’язнення за коригування ударів по Харкову Дар’я К. з Луганщини оскаржує рішення суду в апеляційній інстанції, за клопотанням її адвокатів справу розгляне нова суддівська колегія.

Про це повідомив кореспонденту Укрінформу речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

“Сьогодні адвокати засудженої подали клопотання щодо відводу суддів, оскільки дехто з них розглядав запобіжні заходи для обвинуваченої. Колегія ухвалила рішення щодо відводу. Справу направили до канцелярії для нового розподілу. Буде призначена нова суддівська колегія, яка розгляне апеляційну скаргу по суті", сказав Чубенко.

Позиція прокуратури з обвинувачення залишається незмінною.

“Є інформація з каналів зв'язку, речові докази, з її телефону, є покази свідків. Усе належним чином розглянули в суді першої інстанції. Наша позиція щодо винуватості особи не змінилася”, - зазначив речник.

Як повідомлялося, на початку вересня 2023 року суд призначив 11 років за ґратами інформаторці спецслужб Російської Федерації, яка скорегувала удари по освітніх, медичних, торговельних об’єктах та по житлових кварталах у центрі Харкова, передавала інформацію про розташування українських військових та техніки у місті.

Засуджена - Дар’я К., уродженка м. Антрацит Луганської області, яка тривалий час проживала у Харкові.

З 21 квітня 2022 року за рішенням суду вона перебувала в СІЗО. Однак ухвалою Дзержинського районного суду м. Харкова від 22 грудня 2022 року було задоволено клопотання прокурора про продовження строку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно обвинуваченої, а також визначено заставу в сумі 496200 грн.

23 грудня після внесення вказаної суми обвинувачена вийшла на свободу. Прокуратура тоді подала апеляційну скаргу, яку розглянули 6 січня 2023 року. Апеляційний суд скасував ухвалу про заставу, жінку знову взяли під варту та повернули їй внесену суму.

Такий тимчасовий вихід обвинуваченої з-під варти обурив громадськість. Юристи зауважували, що обґрунтованість рішення судді незрозуміла: адвокати просили суд відпустити обвинувачену під цілодобовий домашній арешт із носінням електронного браслета, прокуратура клопотала про продовження терміну тримання під вартою, суд же на свій розсуд визначив заставу.

Після того, як справа набула суспільного резонансу, суддя заявила про самовідвід через обшуки в неї вдома.

Засуджена провини не визнає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-