Над львівським університетом, в якому навчався Бандера, зводять захисний купол

Над львівським університетом, в якому навчався Бандера, зводять захисний купол

Фото
Укрінформ
Над корпусом Львівського національного університету природокористування в Дублянах, в якому навчався Степан Бандера та який постраждав внаслідок атаки росіян 1 січня, зводять металевий захисний купол.

Про це повідомив у Фейсбуці заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач, передає Укрінформ.

«Під час атаки 1 січня «шахеди» пошкодили корпус Львівського національного університету природокористування. Будівля добряче постраждала. А вона історична. Тому важливо було її вберегти від додаткових руйнувань. Тому прийняли рішення застосувати захисний купол. В Європі такі захисні конструкції популярні під час реставраційних робіт», - написав Зубач.

Він зазначив, що металевий купол в Україні монтують вперше. Підрядник – львівське комунальне підприємство «Рембуд».

«Але оскільки таких робіт досі не проводили, допомогти приїхала бригада фахівців з Литви. Фасадні конструкції вже в процесі. Далі візьмуться власне до самого куполу», - додав заступник мера.

Раніше чиновник повідомляв, що у Дублянах тривають протиаварійні роботи в пошкодженому російськими дронами корпусі університету, а з Німеччини їде купол, який захистить корпус від додаткового руйнування.

Читайте також: У МКІП спростували російський фейк, що Україна просуває в світі «бандерівську версію» історії

«Оскільки споруда зараз частково без даху, а там є дерев’яне перекриття і дуже багато елементів, які руйнуються від замокання, дощів – разом з будівельниками прийняли рішення все це накрити металевим каркасом, облаштувати надійний брезентовий дах, який убезпечить від потрапляння води і вологи, від замерзання і розтріскування мурів. І всі наступні роботи вже будуть виконуватися під цим каркасом», - писав Зубач.

Як повідомляв Укрінформ, 1 січня внаслідок атаки ворожих безпілотників знищено музей командира УПА Романа Шухевича в Білогорщі, а Львівський національний університет природокористування у Дублянах, де навчався Степан Бандера, зазнав значних руйнувань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-