Армія РФ за добу атакувала 10 областей України

Армія РФ за добу атакувала 10 областей України

Укрінформ
Російська армія упродовж доби здійснила атаки на 10 областей України, є загиблі та поранені.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 неділі, 18 лютого.

Полтавську область вночі ворог атакував безпілотниками. Є влучання в інфраструктурний об’єкт у Полтавському районі. Пожежа ліквідована. Жертв і постраждалих немає.

У Чернігівській області війська РФ обстрілювали Новгород-Сіверський район з мінометів та артилерії. У прикордонному селі через вибух скинутого з безпілотника боєприпаса горів житловий будинок.

Вночі на Чернігівщині працювала ППО.

У Сумській області вчора росіяни 53 рази обстріляли прикордонні території та населені пункти. Зафіксовано 250 вибухів.

Обстрілів зазнали Хотінська, Юнаківська, Білопільська, Краснопільська, Миропільська, Великописарівська, Середино-Будська громади.

У Хотінській громаді один чоловік загинув, ще одна людина зазнала поранень. Пошкоджені приватні будинки, будівля ферми.

У Середино-Будській громаді пошкоджені приватний житловий будинок, газопровід вуличного побутового газопостачання.

Уночі росіяни здійснили 5 обстрілів Сумщини з мінометів та артилерії.

Обстрілів зазнали Краснопільська, Есманьська, Середино-Будська та Зноб-Новгородська громади.

У небі над Сумщиною вночі 18 лютого ППО знищила три ворожі БПЛА типу Shahed.

У Запорізькій області загарбники здійснили 660 ударів по 18 населених пунктах.

543 артобстріли прийшлися по території Гуляйполя, Левадного, Чарівного, Новоданилівки, Преображенки, Степногірська, Кам'янського та інших міст і сіл на лінії вогню.

Росіяни завдали ракетного удару по Запоріжжю, 56 атак БПЛА по Малинівці, Роботиному, Чарівному, Новоандріївці, Червоному, Малій Токмачці, Новоіванівці, Гіркому і Кам'янському, здійснили 55 обстрілів із РСЗВ Гуляйполя, Роботиного, Малої Токмачки, Новоандріївки, Степногірська та Кам'янського, а також скинули 5 авіаснарядів по Новодарівці і Роботиному.

Надійшло 13 повідомлень про руйнування житлових будинків.

У Дніпропетровській області армія РФ атакувала Нікополь, Марганецьку і Мирівську громади дронами-камікадзе й била з артилерії. Двоє людей поранені. Пошкоджені 8 приватних будинків, 6 господарчих споруд, агропідприємство, лінія електропередач і газогін.

ППО збила ворожу ракету у Криворізькому районі, а також безпілотник над Павлоградським районом.

Вночі росіяни двічі били з важкої артилерії по Нікополю та Мирівській громаді.

У Харківській області артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 30 населених пунктів, зокрема Вовчанськ Чугуївського району, Липці Харківського району, Куп’янськ, Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове Куп’янського району.

Авіаударів російські війська завдали по Синьківці, Петропавлівці, Куп’янську.

Вдень ворог скинув шість КАБів по Чорному Купʼянського району, після чого обстріляв з артилерії. Знищені будівля ліцею та понад 20 приватних житлових будинків.

Також росіяни з гелікоптерів вдарили по селу Сотницький Козачок, розташованому практично на лінії кордону. Пошкоджені два приватні будинки, господарчі споруди.

Крім того, агресори били КАБами по Куп’янську. Внаслідок влучання у три двоповерхові будинки є загиблі і поранені. Пошкоджені понад 10 приватних будинків, гаражний кооператив, приміщення хлібокомбінату "Кулиничі", територія пивзаводу, приміщення обленерго.

Також вчора стався обстріл із С-300 Приколотного Куп’янського району. Пошкоджені будівля ліцею, двоповерховий житловий будинок, щонайменше сім приватних будинків.

Внаслідок обстрілу Сенькового Куп’янського району поранені дві жінки віком 26 та 29 років.

У Луганській області в бік Невського росіяни відкрили вогонь з артилерії та мінометів. По Макіївці і території Серебрянського лісу завдали авіаційних ударів. Атакувати загарбники намагались поблизу Білогорівки.

За добу ворог здійснив 212 обстрілів Луганщини (випустили 723 снаряди).

У Донецькій області під вогнем опинились Краматорськ, Слов’янськ, Авдіївка, Курахове, Нове, Нетайлове, Орлівка, Новоукраїнка, Селидове, Малинівка

Пошкоджено 30 житлових будинків, виробничий цех ПАТ "Енергомашспецсталь" у Краматорську, складське приміщення, автомобіль, три школи, спортивно-оздоровчий комплекс, ЛЕП.

На Донеччині за добу двоє людей загинули і двоє були поранені.

У Миколаївській області артилерійські обстріли зафіксовані по акваторії та береговій смузі Очакова.

Також вчора ворог атакував FPV-дронами Куцурубську громаду.

По Херсонській області російські війська здійснили 39 обстрілів (випустили 131 снаряд), з них по Херсону - 8 обстрілів (21 снаряд).

Росіяни поцілили у райони Херсона, Антонівки, Садовго, Білозерки, Софіївки, Широкої Балки, Берислава, Понятівки, Гаврилівки.

Ворог влучив у навчальний заклад і типографію у Херсоні, медичну установу у Херсонському районі.

Внаслідок обстрілів Херсона загинув 49-річний чоловік. Вибухову травму і поранення ноги дістала 49-річна жінка. Також до лікарні доставили чоловіка віком 36 років. Чоловіки віком 61 та 58 років отримали травми середньої тяжкості.

Вчора вдень ворог скинув вибухівку із дрона на житловий будинок в Антонівці. Постраждала 45-річна жінка, в неї гостра реакція на стрес.

В одному з сіл Дарʼївської громади є влучання дрона у мікроавтобус центру гуманітарної допомоги, а також по обʼєктах водозабезпечення.

Внаслідок обстрілів Білозерки постраждали 55-річна жінка і троє чоловіків віком 79, 62 і 22 роки.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-