До суду скерували справу вінницького депутата ОПЗЖ, який не з’являвся на службу після мобілізації

До суду скерували справу вінницького депутата ОПЗЖ, який не з’являвся на службу після мобілізації

Укрінформ
Державне бюро розслідувань завершило розслідування щодо вінницького депутата від забороненої партії ОПЗЖ, який не з’являвся на службу після мобілізації, але отримував військові виплати.

Про це повідомляє пресслужба ДБР, передає Укрінфом.

«Працівники ДБР за сприяння СБУ завершили досудове розслідування щодо депутата Вінницької обласної ради, обраного від забороненої партії ОПЗЖ, який ухилявся від військової служби. Обвинувальний акт направлено до суду», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після початку російського повномасштабного вторгнення до України депутата мобілізували на військову службу. Як виявилося, він мав дружні зв’язки з посадовцем одного з місцевих правоохоронних органів, який допоміг йому влаштуватися на службу до однієї з військових частин у Чернігові.

Інформується, що фігурант не з’являвся на службу з липня по листопад 2022 року, але безпідставно отримав військові виплати, загальна сума яких склала 209 тис. грн. Водночас правоохоронець доводив до командира підрозділу депутата, що той нібито проходить військову службу у Вінницькій області.

«Депутат обвинувачується в ухиленні від військової служби та шахрайстві (ч. 4 ст. 409, ч. 2 ст. 190 КК України)», – підкреслюють у ДБР.

Своєю чергою, посадовця правоохоронного органу обвинувачують у шахрайстві, сприянні в ухиленні від військової служби та зловживанні владою (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 190, ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 409, ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 364 Кримінального кодексу).

Читайте також: НАБУ оголосило у розшук двох одеських депутатів від ОПЗЖ, які вкрали баржі Дунайського пароплавства

«Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років», – додали в Бюро.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ викрила у Вінниці діяльність кримінального угруповання, яке займалося рекетом серед підприємців; до складу банди входив депутат Вінницької районної ради із забороненої партії ОПЗЖ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-