Російські війська за добу атакували 10 областей України, є загиблі і поранені

Російські війська за добу атакували 10 областей України, є загиблі і поранені

Укрінформ
Російські війська упродовж доби із застосуванням авіації, ударних безпілотників, артилерії, мінометів здійснили удари по 10 областях України. Є загиблі та поранені.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 14 лютого.

У Чернігівській області ворог з мінометів, артилерії та АГС обстрілював Новгород-Сіверський, Чернігівський та Корюківський райони. Дані уточнюються.

У Сумській області вночі росіяни здійснили чотири обстріли прикордонних територій та населених пунктів з міномета й АГС. Обстрілів зазнали Шалигинська та Есманьська громади.

Вчора росіяни 39 разів обстріляли Сумщину з мінометів, артилерії, танка, СПГ, АГС, атакували дроном-камікадзе та скидали ВОГ з БПЛА. Обстрілів зазнали Хотінська, Юнаківська, Білопільська, Краснопільська, Миропільська, Великописарівська, Шалигинська, Середино-Будська громади.

У Білопільській громаді внаслідок обстрілу пошкоджений приватний житловий будинок.

У Краснопільській громаді пошкоджена ЛЕП.

У Запорізькій області минулої доби ворог завдав 182 удари по 17 населених пунктах.

Росіяни скинули 5 авіаснарядів по Малій Токмачці, Новодарівці й Роботиному, здійснили сім обстрілів із РСЗВ Новоданилівки, Малої Токмачки і Роботиного, а також 48 атак БПЛА по Малинівці, Чарівному, Лобковому і Новоданилівці.

122 артобстріли прийшлися по території Гуляйполя, Залізничного, Новодарівки, Левадного, Білогір'я, П'ятихаток, Кам'янського, Степногірська та інших прифронтових міст і сіл.

Внаслідок артилерійського удару по житловому будинку загинув 67-річний житель Малої Токмачки.

Читайте також: ЗСУ з початку війни знищили понад 12 тисяч бойових броньованих машин ворога

У Дніпропетровській області армія РФ вела артобстріли та атакувала дронами-камікадзе Нікополь, Мирівську, Марганецьку, Покровську, Червоногригорівську громади.

Загинула одна людина. Двоє 53-річних чоловіків постраждали. Є влучання на територію промислового підприємства. Пошкоджені навчальний заклад, двоповерхівка, 13 приватних будинків, автомобілі, лінії електропередач, господарчі споруди.

У Харківській області артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів, зокрема Уди, Алісівка, Козача Лопань, Лук'янці, Вовчанськ, Ветеринарне, Дворічна, Дворічна, Іванівка, Синьківка, Петропавлівка.

Загарбники завдавали авіаударів по Круглому Куп’янського району.

Внаслідок обстрілу Курилівки Куп'янського району є влучання у приватне сільськогосподарське підприємство. Загинули двоє чоловіків віком 55 і 56 років. Жінка та 36-річний чоловік зазнали вибухових травм.

Також ворог завдавав артилерійських ударів по Вовчанську, зокрема по ринку, де перебували люди. 61-річна жінка загинула, 50-річна жінка постраждала.

У Луганській області росіяни тиснуть на Білогорівку, а також поблизу Новоєгорівки, де тричі вдарили з авіації. Ще 17 разів ворог атакував дронами-камікадзе.

Під вогнем перебувають територія Серебрянського лісу і села Красноріченської громади.

За добу армія РФ здійснила 158 обстрілів Луганщини (випустила 569 снарядів).

У Донецькій області під вогнем опинились Петрівка, Курахівка, Гостре, Часів Яр, Колодязі, Очеретине, Желанне, Цукурине, Ставки, Предтечине, Керамік, Красногорівка, Тихонівка, Рай-Олександрівка, Селидове, Новогродівка.

Пошкоджені 20 житлових будинків (з них 14 багатоквартирних), три господарчі споруди, сім цивільних автомобілів, вантажний автомобіль, дві ЛЕП, два газопроводи, аптека, будівля лікарні, універмаг, службовий автомобіль, магазин.

На Донеччині за добу троє людей загинули і 14 були поранені.

У Миколаївській області артилерійські обстріли фіксувалися по населеному пункту Куцурубської громади.

Також учора внаслідок артилерійського обстрілу Іванівки Куцурубської громади були пошкоджені приватні будинки, господарчі будівлі та легкові автомобілі.

Армія РФ випустила по Одесі ракету Х-59. ППО збила ворожу ціль. Уламки пошкодили незаселену новобудову і багатоповерхівку.

По Херсонській області російські війська здійснили 37 обстрілів (випустили 164 снаряди), з них по Херсону - 10 обстрілів (37 снарядів).

Росіяни поцілили у райони 11 населених пунктів, медичні установи та навчальний заклад у Херсоні.

Вчора загарбники обстріляли Львове. Загинула 83-річна жінка.

Також армія РФ вдарила по Херсону. Пошкоджене приміщення медичного закладу. Ще одне влучання зафіксоване поблизу зупинки громадського транспорту. Травмовані дві жінки.

Ворог атакував безпілотником житловий будинок у Гаврилівці. Уламкові поранення та вибухові травми дістали 71-річна жінка та 36-річний чоловік.

Під ворожим вогнем опинилося село Михайлівка. 52-річну жінку і 48-річного чоловіка доставили до лікарні з вибуховими травмами та уламковими пораненнями.

Читайте також: Українські бійці знищили російський великий десантний корабель «Цезар Куніков»

Як повідомляв Укрінформ, загалом за добу російські війська завдали по позиціях Сил оборони та населених пунктах 3 ракетних та 159 авіаційних ударів, здійснили 162 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-