У Кривому Розі затримали колаборантку, причетну до псевдореферендуму на Херсонщині

У Кривому Розі затримали колаборантку, причетну до псевдореферендуму на Херсонщині

Укрінформ
У Кривому Розі Служба безпеки України викрила ще одну організаторку незаконного "референдуму" Російської Федерації, який відбувся у період тимчасового захоплення правобережної частини Херсонської області.

Як повідомляв Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

«Під час фейкового плебісциту жінка входила до російського «виборчкому» у захопленому на той час селищі Веселе Каховського району. У супроводі озброєних загарбників вона обходила приватні домоволодіння і закликала місцевих жителів «проголосувати за приєднання» регіону до РФ», - ідеться у повідомленні.

Після звільнення громади колаборантка під виглядом переселенки виїхала до Кривого Рогу, де намагалась переховуватись від правосуддя. Крім того, фігурантка оформила документи на отримання соціальних виплат і житла.

У результаті стабілізаційних заходів співробітники СБУ викрили зловмисницю, встановили її місцеперебування і затримали.

За даними слідства, колаборанткою виявилась жителька Новокаховської міської громади. На початку повномасштабного вторгнення РФ жінка підтримала російських загарбників і запропонувала їм свою допомогу у війні проти України.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили їй про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність, вчинена за попередньою змовою групою осіб).

Читайте також: За матеріалами СБУ до 10 років тюрми засудили чиновницю-організаторку псевдореферендуму

Вона перебуває під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмисниці загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ затримала російського агента, який встановив вебкамери поблизу Миколаївського морського порту, щоб шпигувати за військовими кораблями.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-