У Львові затримали хірурга військового госпіталю - підозрюють в отриманні $5 тисяч хабаря

У Львові затримали хірурга військового госпіталю - підозрюють в отриманні $5 тисяч хабаря

Фото
Укрінформ
Правоохоронці затримали при отриманні неправомірної вигоди хірурга Військово-медичного клінічного центру Західного регіону. За версією слідства, лікар за 5 тис. доларів обіцяв військовослужбовцю посприяти у видачі висновку про непридатність до подальшої служби.

Про це у Фейсбуці повідомила Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону, передає Укрінформ.

«Викрили підозрюваного у коридорі медзакладу під час отримання 5 тис. доларів США хабаря. Його затримали у порядку ст.208 КПК України», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, за гроші медик обіцяв визнання військовозобов’язаного обмежено придатним до військової служби. Для цього зобов’язувався виготовити усю необхідну медичну документацію та вплинути на членів військово-лікарської комісії.

Зазначається, що лікарю-хірургу одного з обласних госпіталів Львівщини повідомлено про підозру за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України). Санкція статті передбачає від 5 до 10 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та з конфіскацією майна.

Наразі суд обрав лікарю запобіжний захід. Крім цього, вирішується питання щодо його відсторонення від посади.

Читайте також: На Чернігівщині затримали адвокатку, яка за хабарі допомагала уникнути служби в армії

За інформацією журналістів ZAXID.NET оперативники департаменту стратегічних розслідувань спільно з поліцейськими та СБУ затримали на хабарі хірурга Військово-медичного клінічного центру Західного регіону Ігоря Микуляка, який працює у військовому госпіталі у Львові близько 40 років.

Як повідомляв Укрінформ, в кінці січня Служба безпеки ліквідувала корупційну схему в одному із закладів охорони здоров’я Львівської області: лікарі виготовляли документи для призначення інвалідності, у тому числі з метою ухилення від мобілізації.

Фото: Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-