На Чернігівщині затримали адвокатку, яка за хабарі допомагала уникнути служби в армії

На Чернігівщині затримали адвокатку, яка за хабарі допомагала уникнути служби в армії

Фото
Укрінформ
На Чернігівщині під одержання 200 тисяч гривень хабаря затримали адвокатку, яка допомагала оформляти статус непридатного до військової служби.

Про це у Фейсбуці повідомила поліція Чернігівської області, передає Укрінформ.

"Оперативники управління стратегічних розслідувань в Чернігівській області спільно зі слідчими обласної поліції задокументували протиправну діяльність 36-річної адвокатки, яка на системній основі «допомагала» чоловікам призовного віку отримати статус непридатного до військової служби. Заручившись підтримкою членів ВЛК одного з медичних закладів, фігурантка вимагала від військовозобов’язаних від 6000 до 7000 доларів неправомірної вигоди за оформлення необхідних документів", – йдеться в повідомленні.

Поліцейські за силової підтримки спецпризначенців КОРД затримали зловмисницю під час отримання 200 000 гривень хабаря за проходження медичного обстеження ВЛК громадянином із подальшим позитивним висновком про непридатність.

Окрім того, в автомобілі фігурантки вилучили ще 8 000 доларів. В ході слідства задокументовані численні факти протиправної діяльності.

Читайте також: Поліція вже передала до суду близько 2600 кримінальних справ щодо ухилянтів

Жінку затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці затримали колишнього радника голови Адміністрації президента, який організував схему із незаконного переправлення чоловіків призовного віку через кордон.

Фото: Поліція Чернігівської області

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-