В Ізюмі знесуть зруйновану російськими бомбами п’ятиповерхівку

В Ізюмі знесуть зруйновану російськими бомбами п’ятиповерхівку

Фото
Укрінформ
Управління житлово-комунального господарства Ізюмської міської ради оголосило тендер на демонтаж зруйнованого росіянами будинку по вул. Хлібозаводській, 3.

Як передає Укрінформ, згідно з документацією на платформі Prozorro, пропозиції учасники можуть подавати до 13 лютого.

Очікувана вартість робіт - 10,8 млн грн. Знесення зруйнованої “навпіл” будівлі (два під’їзди знищені повністю) та земляні роботи мають провести до кінця 2024 року.

Внаслідок обстрілів у березні 2022 року в будинку були загиблі та поранені.

Неподалік розташовується ще одна понівечена п’ятиповерхівка - на вул. Пам’яті, 2 (колишній Першотравневій), де одночасно загинули 47 жителів. Що робити з цим будинком, у міській раді досі не вирішили.

“Будинок для відновлення теж не придатний. Але рішення щодо його подальшої долі не прийнято, в тому числі й про знесення. Плануємо згодом зробити там пам’ятник”, - сказав кореспонденту агентства заступник начальника Ізюмської міської військової адміністрації Володимир Мацокін.

Читайте також: Із масового поховання в Ізюмі не вдалося ідентифікувати 40 загиблих - поліція

Як повідомлялося, у березні 2022 року російські війська заблокували місто Ізюм, знищували обстрілами інфраструктуру та не погоджували гуманітарних коридорів.

За приблизними підрахунками, загинуло щонайменше пів тисячі жителів. Центр міста зруйнований, дуже пошкоджена багатоквартирна забудова, об’єкти ЖКГ, медичні, освітні заклади.

9 березня 2022 року внаслідок авіанальотів були зруйновані дві п’ятиповерхівки. У цей час у підвалах ховалися люди. Достеменно відомо про 47 жертв на вул. Пам’яті, 2, там люди загинули цілими сім'ями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-