На Херсонщині з українського дрона підірвали будинок гауляйтера селища Нова Маячка

На Херсонщині з українського дрона підірвали будинок гауляйтера селища Нова Маячка

Укрінформ
На Херсонщині з українського дрона підірвали будинок голови окупаційної адміністрації Нової Маячки Геннадія Коломойця («Танкіста»).

Про це з посиланням на власні джерела в окупації повідомляє Центр журналістських розслідувань, передає Укрінформ.

«Рано вранці 9 лютого в селищі Нова Маячка Ювілейної громади Херсонського району, що на окупованій лівобережній частині Херсонщини, з українського дрона підірвали будинок місцевого гауляйтера Геннадія Коломойця на прізвисько «Танкіст». Він, на жаль, вижив, але будинок колаборанта і його автомобіль добряче пошкоджені», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що український дрон залетів до будинку 54-річного Коломойця, близько четвертої години ранку 9 лютого. Вибух розбив його автівку і пошкодив будинок. «Танкіст» і його дружина вижили.

За словами мешканців Нової Маячки, це не перша спроба ліквідації Коломойця. Перший дрон нещодавно впав у городі «Танкіста».

Селище Нова Маячка розташоване приблизно за 20 км від лінії зіткнення по Дніпру.

Читайте також: Гауляйтери на Луганщині скаржаться на брак учителів з Росії - Центр нацспротиву

Як повідомлялось, Коломоєць до 2017 року працював керівником Новомаячківського СКП «Сількомунгосп», а в 2020 році його обрали депутатом Ювілейної сільради від партії «За майбутнє», яку пов’язують з олігархом Ігорем Коломойським.

Родом Коломоєць з селища Козацьке Новокаховської громади Каховського району. Він переїхав до Нової Маячки на початку 1990-х років і отримав тут прізвисько «Танкіст», бо ще у радянські часи не довчився в танковому училищі. Активно співпрацює з окупантами і допоміг їм з проведенням «референдуму» і «виборів» у вересні 2023 року, а також з відкриттям школи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-