На Харківщині затримали агронома-колаборанта, який допомагав загарбникам мінувати поля

На Харківщині затримали агронома-колаборанта, який допомагав загарбникам мінувати поля

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України викрила у Харківській області агронома місцевої ферми, який допомагав російським військам мінувати поля на території Куп’янського району.

Як передає Укрінформ, про це повідомила СБУ.

Фото: СБУ
Фото: СБУ

Встановлено, що під час тимчасового захоплення району чоловік допомагав загарбникам орієнтуватися на місцевості й обирати територію для облаштування мінних полів. У результаті росіяни мінували ділянки навколо Куп'янська, зокрема місцеві дороги, якими користувалися цивільні.

Також фігурант забезпечував російських військових фермерськими продуктами харчування та дровами для обігріву захопленої школи, де загарбники базувалися.

Трьох російських командирів зловмисник «розквартирував» у власному будинку. Від своїх колег він вимагав передавати загарбникам бетонні блоки та деревину для облаштування фортифікаційних споруд. Тим, хто відмовлявся, погрожував ув’язненням до російської катівні.

Читайте також: Чиновницю-колаборантку з Луганщини засудили до 10 років в’язниці

Після визволення району ворожий поплічник залишився на території громади, «заліг на дно» та сподівався уникнути правосуддя, однак був викритий і затриманий співробітниками СБУ.

Чоловікові оголошена підозра за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років.

Наразі фігурант перебуває під вартою.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці оголосили підозру в колабораціонізмі так званому керівникові одного з підприємств тимчасово захопленого Мелітополя Запорізької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-