Чиновницю-колаборантку з Луганщини засудили до 10 років в’язниці

Чиновницю-колаборантку з Луганщини засудили до 10 років в’язниці

Фото
Укрінформ
Завдяки доказовій базі СБУ, судовий вирок за колабораційну діяльність отримала колишня посадовиця Старобільської міськради.

Про це Третє управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях повідомило у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Начальницю управління бухгалтерського обліку та фінансового забезпечення» окупаційної «адміністрації Старобільського району ЛНР» Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області визнав винною за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність) та засудив до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна», - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що до повномасштабної російської навали чиновниця звільнилася і переїхала на постійне проживання до тимчасово окупованого Криму. Але у 2022 році, після окупації Старобільщини, вона повернулася і приєдналася до команди місцевих «регіоналів»-колаборантів.

Фігурантка працює у незаконно створеній російськими загарбниками владній структурі та забезпечує функціонування чиновницького апарату.

Читайте також: СБУ стоїть за ліквідацією Киви, Татарського та десятків інших ворогів України - джерело

Оскільки фігурантка переховується на тимчасово окупованій території, до неї застосовано процедуру заочного засудження. Наразі вона перебуває у розшуку.

Досудове розслідування проводили співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Як повідомляв Укрінформ, дві колаборантки з Луганщини заочно отримали тюремні вироки.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-