Українець намагався незаконно вивезти до Румунії понад сто археологічних знахідок - митниця

Українець намагався незаконно вивезти до Румунії понад сто археологічних знахідок - митниця

Фото
Укрінформ
Працівники Державної митної служби України завадили громадянину незаконно вивезти до Румунії низку предметів археології, серед яких – візантійське скло, елементи кінської збруї та прикрас.

Про це ДМС повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Як повідомляється, у суботу, 3 лютого, до зони митного контролю пункту пропуску «Порубне-Сірет» прибув автомобіль під керуванням громадянина України, який прямував до Румунії у приватних справах. 

Для проходження митного контролю чоловік обрав смугу руху «зелений коридор», чим засвідчив, що не перевозить товари, обов’язкові до декларування. 

Під час перевірки митники у взаємодії зі співробітниками Управління Служби безпеки України в Чернівецькій області виявили у громадянина 124 предмети археології. Крім зразків візантійського скла, елементів кінської збруї та прикрас, наявні були рівнораменні хрести і предмети побутового призначення.

«Вищевказані предмети підпадають під дію Закону України «Про вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей» від 21.09.1999 року та заборонені до вивезення за межі митної території України», – пояснили в ДМС. 

Читайте також: Україна та Естонія підписали меморандум про повернення 274 археологічних артефактів

За фактом порушення митних правил складений протокол за ч. 1 ст. 483 (переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю) Митного колексу України. 

До відповідного правоохоронного органу направлене повідомлення про протиправне діяння з ознаками злочину. Виявлені у громадянина предмети вилучено.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні працівники Київської митниці викрили спробу незаконного переправлення за кордон ексклюзивної скам’янілості юрського періоду.

Фото: Державна митна служба України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-