Росіяни за добу атакували 12 областей України - зведення ОВА

Росіяни за добу атакували 12 областей України - зведення ОВА

Укрінформ
Російські загарбники минулої доби здійснили атаки на 12 областей України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 суботи, 3 лютого.

Зокрема, у Полтавській області в ніч на 3 лютого під час повітряної тривоги зафіксоване вороже влучання в Миргородському районі. Минулося без жертв і постраждалих. Уточнення даних щодо наслідків триває.

У Житомирській області вночі під час тривоги протиповітряна оборона уразила ворожі цілі. Жертв і постраждалих немає.

Чернігівську область за добу російські війська обстріляли сім разів, спричинивши 32 вибухи. Під вогонь ворожих мінометів й артилерії потрапили Новгород-Сіверський та Чернігівський райони.

Інформація про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури не надходила. Уточнення даних триває.

Читайте також: На Сумщині прикордонники фіксують найбільшу активність російських ДРГ

Сумська область уночі зазнала трьох ворожих обстрілів. Війська РФ спрямували мінометний вогонь по прикордонних територіях і населених пунктах регіону, унаслідок чого там сталися загалом 22 вибухи: 13 – у Хотіньській громаді, 4 – у Білопільській, 5 – у Краснопільській. За попередніми даними, минулося без наслідків.

Учора протягом дня росіяни 33 рази обстріляли прикордонні території та населені пункти Сумської області, унаслідок чого там пролунали загалом 102 вибухи. Під ворожим вогнем перебували Юнаківська, Хотінська, Краснопільська, Білопільська, Миропільська, Великописарівська, Есманьська, Середино-Будська та Свеська громади.

У Запорізькій області російські війська атакували 19 міст і сіл, завдавши по них протягом доби загалом 131 удар. Минулося без постраждалих.

Зокрема, авіаційним снарядом загарбники вдарили по Оріхову, із реактивних систем залпового вогню обстріляли Малу Токмачку й Залізничне.

Із застосуванням 40 безпілотників росіяни атакували Гуляйполе, Малинівку, Новоандріївку, Новодарівку, Левадне, Чарівне, Червоне, Полтавку і П'ятихатки.

88 артилерійських ударів ворог завдав по території Гуляйполя, Оріхова, Залізничного, Білогір'я, Левадного, Полтавки, Плавнів, Лобкового, Степового, Кам'янського й інших прифронтових населених пунктах.

Щодо руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури за добу в регіоні надійшли вісім повідомлень.

Читайте також: Атака дронів по Криворізькому району: знеструмлені шахти - під землею застрягли понад 100 робітників

У Дніпропетровській області вчора вдень унаслідок удару російської армії по Нікополю постраждали 34-річний чоловік і 63-річна жінка, лікування потерпілі проходитимуть амбулаторно.

Протягом дня ворожа артилерія била по Нікополю двічі – пошкоджень зазнали п'ять приватних будинків, санаторій, чотири господарчі споруди й лінія електропередач.

Завдали ударів війська РФ також по Мирівській громаді Нікопольського району, понівичивши там аграрне підприємство. Минулося без постраждалих.

Уночі росіяни здійснили масовану атаку безпілотниками на Криворізький район. Бійці повітряного командування "Схід" знищили п'ять ворожих дронів типу Shahed.

Водночас сталися кілька влучань, унаслідок яких виникли дві пожежі. У районі без електропостачання залишилися майже 15 тисяч людей. Також без напруги дві котельні Кривого Рогу, які забезпечують 43 тисяч абонентів. У місті частково знеструмнений швидкісний трамвай, деякі оселі залишилися без водопостачання.

Читайте також: У Кривому Розі повністю відновили електропостачання після російської атаки

Уночі російські загарбники вкотре вдарили з артилерії по Нікопольському району – пошкоджень зазнали два приватні будинки, господарча споруда й лінія електропередач. Минулося без жертв.

У Харківській області війська РФ обстріляли з мінометів й артилерії близько 15 населених пунктів, зокрема Уди, Вовчанськ, Малу Вовчу, Потихонове, Дворічну, Синьківку, Петропавлівку, Іванівку й Берестове.

Авіаударів загарбники завдали по Охримівці, Бударках, Чорному, Вільхуватці, Іванівці, Кислівці й Табаївці.

У Вільхуватці Куп’янського району вчора вдень одне вороже влучання відбулося по території агропідприємства – пошкоджень зазнали складська будівля і паркан. Друге влучання зафіксоване в полі, третє – у лісі. Пожежі не виникло, минулося без постраждалих.

У Луганській області бойові дії точилися в районі, що південніше від Невського. Це село потрапило під вогонь російських мінометів й артилерії. З авіації війська РФ ударили по Білогорівці.

Читайте також: Сили оборони за добу нейтралізували на Таврійському напрямку 140 ворожих дронів

За добу росіяни здійснили по регіону 127 обстрілів, випустивши 511 снарядів.

У Донецькій області минулої доби російська армія обстріляла Авдіївку, Торецьк і Нетайлове. Ворожий вогонь пошкодив житловий будинок, чотири вантажні і два цивільні автомобілі, автобус і екскаватор.

За добу війська РФ поранили в регіоні одну людину.

У Миколаївській області вночі протиповітряна оборона знищила ворожий безпілотник типу Shahed-131/136.

Учора російські загарбники обстріляли Очаків й акваторію Очаківської громади. Також увечері ворог застосував FPV-дрон і вдарив з артилерії по Куцурубській громаді. В усіх випадках минулося без постраждалих.

В Одеській області в ніч на 3 лютого протиповітряна оборона теж збила ворожий дрон-камікадзе. Влучань не зафіксовано. Інформація про руйнування чи травмованих не надходила. Уточнення даних щодо наслідків триває.

Херсонську область за добу росіяни обстріляли 67 разів, випустивши по ній 218 снарядів. Зокрема, 13 ударів загарбники здійснили по Херсону, спрямувавши по ньому 49 снарядів.

Війська РФ поцілили в райони 23 населених пунктів регіону. Ворожим вогнем пошкоджені, зокрема, об'єкти критичної інфраструктури та навчальні заклади в Херсоні і Херсонському районі. Також загарбники влучили в дитячий садок у Бериславському районі, завдали руйнувань магазинам і медичній установі у Херсоні.

Із артилерії й реактивних систем залпового вогню "Град" російська армія вдарила по Білозерці, пошкодивши там понад десять приватних будинків. У деяких оселях відбулися значні руйнування. Люди не постраждали.

Кілька разів війська РФ атакували Інгулець –постраждали 59-річна жінка і 37-річний чоловік. Останнього доправили до лікарні з вибуховою травмою й уламковими пораненнями ноги.

Укотре росіяни скинули з дрона вибухівку на жителя Берислава. 46-річному постраждалому надають медичну допомогу.

Читайте також: Загарбники скинули з дрона вибухівку на жителя Берислава

Також загарбники вдарили по житловій забудові в центральній частині Херсона – пошкоджень зазнали десять багатоповерхових будинків, заклад освіти, медична установа і два магазини. Унаслідок ворожого удару постраждали двоє людей: 72-річна жінка доправлена до лікарні з вибуховою травмою, контузією і пораненням ноги, госпіталізований також 17-річний хлопець.

Унаслідок чергового ворожого обстрілу по Херсону контузію, вибухову й черепно-мозкову травму дістала 62-річна жінка. Бригада швидкої допомоги надала потерпілій допомогу на місці.

За добу в Херсонській області поранення внаслідок російських обстрілів дістали загалом семеро людей, зокрема одна дитина.

Як повідомляв Укрінформ, згідно з даними Генштабу ЗСУ, загалом за добу російська армія здійснила по позиціях Сил оборони України і населених пунктах два ракетні й 86 авіаційних ударів, а також 46 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

Фото: МВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-