Закарпатський ІТ-кластер співпрацюватиме з угорськими компаніями

Закарпатський ІТ-кластер співпрацюватиме з угорськими компаніями

Укрінформ
Закарпатський ІТ-кластер співпрацюватиме з провідними угорськими ІТ-спільнотами.

Про це повідомляє Закарпатська ОВА у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Як зазначається, керівництво області та представники IT Cluster Transcarpathia взяли участь у бізнес-форумі в Будапешті.

За словами заступника голови ОВА Олександра Пацкана, Закарпатський ІТ-кластер сьогодні об’єднує понад сотню резидентів.

"У його складі – провідні українські й міжнародні компанії, а також ФОПи, які створюють унікальні інноваційні та високотехнологічні продукти», – зазначив посадовець.

Він підкреслив, що це потужний осередок для розвитку ІТ-екосистеми і підтримки економіки Закарпаття. Спільнота готова налагоджувати співпрацю з іноземними компаніями та бізнесом.

Керівники Закарпатського ІТ-кластера, його резиденти та представники ІТ Асоціації Угорщини, Угорського кластера цифрових експортних інновацій під час бізнес-форуму розповіли про ключові напрямки діяльності своїх спільнот і домовилися про подальше партнерство.

Читайте також: Фінансування IT-компаній з Британії: в Україні запускають проєкт TechBridge

Вони також підписали меморандум про співпрацю, який сприятиме обміну досвідом між організаціями, їхньому розвитку, започаткуванню та реалізації спільних інноваційних проєктів.

Пацкан наголосив, що це важливий крок для посилення співробітництва між Закарпаттям та Угорщиною у сфері цифрових технологій.

Як повідомляв Укрінформ, на Закарпатті навесні 2022 року утворили ІТ-кластер, переважно із компаній, що релокувалися внаслідок повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Фото: Закарпатська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-