Суд на Закарпатті залишив без змін вирок депутату-підривнику з Керецьків

Суд на Закарпатті залишив без змін вирок депутату-підривнику з Керецьків

Укрінформ
Апеляційний суд залишив ухвалу суду першої інстанції без зміни для підривника із Керецьків - його триматимуть під вартою.

Про це повідомили у Фейсбуці Закарпатського апеляційного суду, передає Укрінформ.

"23 січня 2024 року колегія суддів з розгляду кримінальних справ Закарпатського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу адвоката в інтересах підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 258 («Терористичний акт») КК України, на ухвалу слідчого судді Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області від 17 листопада 2023 року. Суд залишив вирок суду першої інстанції без змін", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що суд першої інстанції обрав відносно підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, без визначення розміру застави, строком до 60 днів, а саме до 13 лютого 2024 року.

За матеріами справи відомо, що 15 грудня 2023 року підозрюваний, будучи наділеним відповідним правовим статусом та правами і обов`язками, визначеними Законом України "Про статус депутатів місцевих рад", разом з іншими депутатами прибув на засідання 24 сесії Керецьківської сільської ради VIII скликання.

Перебуваючи на вказаному засіданні намагався вплинути на її керівництво та інших депутатів з метою прийняття рішень чи вчинення або не вчинення ними певних дій, які він вважав за необхідне, однак не досяг бажаного результату. Після цього одноосібно залишив приміщення сесійної зали Керецьківської сільської ради. Однак через деякий час повернувся до сесійної зали, де продовжувалося засідання ради, та усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх суспільно-небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, діючи з прямим умислом, витягнув з кишень своєї куртки три вибухові пристрої, схожі на гранати, та кинув на підлогу у проході між президією ради та першим рядом депутатських крісел, після чого відбулось три вибухи. Внаслідок вибухів тілесні ушкодження різних ступенів тяжкості отримали 23 особи, присутні у сесійній залі.

Читайте також: Теракт у Керецьках: підсудному можуть збільшити термін до довічного через ще одну смерть

Зазначається, що апеляційний суд постановив: скаргу адвоката підозрюваного залишити без зміни, ухвалу слідчого судді Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області від 17 листопада 2023 року також залишити без зміни.

Як повідомляв Укрінформ, 15 грудня на Закарпатті в селі Керецьки депутат підірвав кілька гранат під час сесії сільської ради. Правоохоронці кваліфікували це як теракт. Загинули дві людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-