На Донеччині після повномасштабного вторгнення люди змінили погляди - начальник ОВА

На Донеччині після повномасштабного вторгнення люди змінили погляди - начальник ОВА

Укрінформ
У Донецькій області люди після повномасштабного вторгнення Росії в Україну змінили свої погляди і зараз усвідомлюють, хто друг, а хто ворог.

Про це сказав в інтерв’ю Укрінформу начальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

«Повномасштабне вторгнення відіграло серйозну роль у зміні поглядів наших людей – навіть ті, кому свого часу задурили голову російською пропагандою, зараз чудово усвідомлюють, хто є друг, а хто є ворог. Звісно, треба винести за дужки відвертих зрадників і колаборантів, але вони бувають у кожній війні», - сказав очільник області.

Він зазначив, що зараз жителі області розсіяні по всій Україні: знаходять нову домівку, заводять нові знайомства, будують життя наново в регіонах, де раніше ніколи не бували – і там знаходять повну підтримку від місцевих жителів. І це теж дає усвідомлення, де для кожного донеччанина зараз мешкають друзі.

«Переселенці відкривають для себе решту України, а решта України у свою чергу відкриває для себе людей зі сходу й півдня. Люди з різних регіонів зараз спілкуються між собою більше, аніж будь-коли, а спілкування і є запорукою нашої єдності», - наголосив Філашкін.

Читайте також: До Росії на «реабілітацію» вивезли 17 хворих дітей з Донеччини - Лубінець

Як повідомлялося, Донецька область перебуває під постійними обстрілами російських військ, майже щодня ворог убиває і травмує цивільних жителів, руйнує житлові та адміністративні будівлі, енергетичні та інфраструктурні об’єкти. Донецька область має найбільшу протяжність лінії фронту, яка становить близько 300 км.

На території Донеччини, підконтрольній українській владі, до 24 лютого 2022 року проживало 1 млн 800 тис. жителів. Загалом, починаючи з 26 лютого (за даними на 20 січня 2024 року) з території області евакуювали близько 1 млн 357 тис. осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-