Воєнні дії спричинили довкіллю Вінниччини збитків на понад ₴4 мільярди

Воєнні дії спричинили довкіллю Вінниччини збитків на понад ₴4 мільярди

Укрінформ
У Вінницькій області через ракетні обстріли та падіння уламків ракет довкіллю завдано непоправних збитків на суму понад 4 мільярди гривень.

Про це в ефірі Українського радіо розповів начальник Державної екологічної інспекції у Вінницькій області Юрій Дубовий, передає Укрінформ.

“У Вінницькій області довкіллю завдано непоправної шкоди внаслідок російських воєнних дій на суму понад 4 мільярди гривень. Її спричинили ракетні обстріли та падіння уламків”, - йдеться в повідомленні.

За словами Дубового, війна колосально псує довкілля, зокрема шкода завдана атмосферному повітрю, земельним та водним ресурсам. Вінницька область знаходиться відносно далеко від прифронтової зони, тому збитки довкіллю завдавалися або прицільним обстрілом, або в результаті падіння уламків.

Він зазначив, що всього на Вінниччині зафіксували дев'ять випадків забруднення атмосферного повітря, під час яких було проведено спеціальні розрахунки. Загальна сума шкоди внаслідок російських воєнних дій в області становить 4 176 846 051 гривню.

Читайте також: В Україні розслідують 280 справ щодо воєнних злочинів РФ проти довкілля

"Ми надіємося, що після закінчення війни агресору буде пред'явлена претензія щодо заподіяння шкоди довкіллю, і через міжнародні організації буде стягнуто кошти за ці збитки”, - зазначив начальник екологічної інспекції.

За словами міністра захисту довкілля та природних ресурсів Руслана Стрільця, загальна сума збитків, завдана українському довкіллю через збройну агресію РФ, перевищила 2,2 трильйони грн.

Як повідомляв Укрінформ, збитки від окупації Запорізької атомної електростанції росіянами становлять 30 млрд грн, недоотримана вигода Енергоатому - понад 167 мільярдів грн.

Фото ілюстративне: Андрій Нєбитов / Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-