Російські війська за добу атакували дев'ять областей України - зведення ОВА

Російські війська за добу атакували дев'ять областей України - зведення ОВА

Укрінформ
Російські війська минулої доби здійснили атаки на дев'ять областей України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 п'ятниці, 19 січня.

По Чернігівській області минулої доби російська армія вдарила з міномета, спричинивши дев'ять вибухів. Під ворожий вогонь потрапив Корюківський район. Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила. Уточнення даних триває.

Сумську область загарбники вночі обстріляли з мінометів чотири рази, спрямувавши вогонь по прикордонних територіях і населених пунктах. Загалом зафіксовані дев'ять вибухів. Під ворожим вогнем перебували три територіальні громади: Юнаківська (два вибухи), Есманьська (три вибухи), Середино-Будська (чотири вибухи). За попередніми даними, минулося без наслідків.

Протягом учорашнього дня війська РФ двічі вдарили по прикордонних територіях і населених пунктах регіону, унаслідок чого пролунали вісім вибухів. Загарбники били з гранатометів, також скинули з безпілотника вибуховий пристрій. Ворожого удару зазнали Білопільська й Великописарівська громади. Минулося теж без наслідків.

Читайте також: Сили оборони відбили 98 атак на семи напрямках

У Запорізькій області російські війська спрямували вогонь по 20 населених пунктах. За добу зафіксовані загалом 85 ворожих ударів.

Зокрема, вісім авіаційних снарядів загарбники випустили по Оріхову та Роботиному, 16 безпілотниками атакували Гуляйполе, Залізничне, Новодарівку, Червоне, Малинівку, Малу Токмачку, Левадне, Роботине та Гірке.

На фото: наслідки пожежі в Оріхові внаслідок ворожого обстрілу, ГУ ДСНС у Запорізькій області

П'ять разів росіяни обстріляли з реактивних систем залпового вогню Малу Токмачку, Роботине й Новоіванівку.

Із артилерії війська РФ били по території Новоандріївки, Новоданилівки, Білогір'я, Щербаків, Темирівки, Степногірська, Степового, П'ятихаток, Лобкового й інших міст і сіл на лінії вогню. Усього за добу зафіксовані 56 артударів.

Про руйнування ворожим вогнем житлових будинків за добу в регіоні надійшли сім повідомлень. Постраждалих серед цивільного населення немає.

У Дніпропетровській області вчора вдень російська армія атакувала двома дронами-камікадзе Нікополь. Із важкої артилерії загарбники обстріляли Марганецьку та Покровську громади, випустивши по тамтешніх селах 20 снарядів. Ворожим вогнем понівечений приватний будинок.

Увечері росіяни знову вдарили по Нікополю, опівночі - по Марганцю. В обох містах минулося без постраждалих.

У Харківській області ворожих ударів із мінометів й артилерії зазнали близько 20 населених пунктів, зокрема Стогнії й Уди Богодухівського району, Стариця, Вовчанськ, Бочкове та Нестерне Чугуївського району, Дворічна, Масютівка, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка і Берестове Куп'янського району.

Із авіації війська РФ били по районах Вовчанська й Миколаївки Чугуївського району, Голубівки, Іванівки, Кислівки й Табаївки Куп'янського району.

Читайте також: Загарбники обстріляли Білозерську громаду на Херсонщині - поранений цивільний

У селищі Донець Ізюмського району 53-річний чоловік учора підірвався на невідомому вибуховому пристрої. Потерпілий загинув.

Також учора росіяни обстріляли місто Куп'янськ, убивши там 57-річну жінку та поранивши двох чоловіків віком 56 і 62 роки. Потерпілих госпіталізували, медики оцінюють їхній стан як середній. Ворожим вогнем у місті пошкоджений багатоповерховий будинок.

На фото: пошкоджена багатоповерхівка у Куп'янську, Олег Синєгубов / Фейсбук

У Луганській області Сили оборони України за добу відбили вісім штурмів у Серебрянському лісі та в районі Білогорівки.

До наземних атак російська армія активно залучала авіацію. З мінометів й артилерії загарбники били по Кармазинівці, Невському й Білогорівці.

Загалом за добу війська РФ обстріляли Луганську область 131 раз, випустивши по ній 542 снаряди.

У Донецькій області під ворожим вогнем минулої доби перебували п'ять населених пунктів: Авдіївка, Красногорівка, Часів Яр, Новоселівка Перша та Мирноград.

Ударами російської армії в регіоні пошкоджені 14 житлових будинків, зокрема 13 багатоквартирних, а також будівля «Укртелекому», магазин і дві лінії електропередачі.

У Миколаївській області сьогодні вночі під вогнем російської артилерії опинилося місто Очаків. Постраждалих немає.

Учора зранку FPV-дронами росіяни атакували населений пункт Куцурубської громади. По населеному пункту цієї ж громади загарбники вдарили також увечері та сьогодні вночі з артилерії. В усіх випадках минулося теж без постраждалих.

Також учора ворожі обстріли фіксувалися по акваторії Очаківської громади. Серед населення ніхто не постраждав.

Читайте також: На півдні минулої доби зменшилась інтенсивність атак та обстрілів ворога - Гуменюк

Херсонську область за добу російські війська обстріляли 67 разів, випустивши по ній 413 снарядів. Зокрема, тричі загарбники вдарили по Херсону (11 снарядів).

Ворог влучив у райони 27 населених пунктів області та по об‘єктах критичної інфраструктури в Херсоні.

Учора в стані середньої важкості до медичного закладу доправили двох чоловіків віком 44 й 33 роки, постраждалих унаслідок обстрілу, скоєного російськими військами по Тягинці пізно ввечері 17 січня.

Цієї ночі росіяни вдарили з артилерії по селу Ромашкове. Унаслідок ворожого обстрілу постраждала 52-річна жінка, яка перебувала в одному з будинків. Потерпілу в стані середньої важкості доправили до лікарні.

Загалом за добу російськими обстрілами в регіоні поранені троє цивільних.

Як повідомляв Укрінформ, загалом за добу російська армія здійснила по позиціях Сил оборони і населених пунктах України два ракетні й понад 80 авіаційних ударів, а також 45 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

Головне фото: Головне управління ДСНС України у Харківській області / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-