Полтавська ОВА спростувала, що непридатними до служби в області визнали 20% чоловіків

Полтавська ОВА спростувала, що непридатними до служби в області визнали 20% чоловіків

Ексклюзив
Укрінформ
За підсумками роботи військово-лікарських комісій на Полтавщині визнають непридатними до військової служби близько 4% чоловіків.

Про це повідомили у пресслужбі Полтавської ОВА на запит кореспондента Укрінформу.

"За даними Національного агентства з питань запобігання корупції, Полтавська область – на першому місці за кількістю непридатних до служби чоловіків. Мовляв, 20% тих, хто проходив ВЛК, були визнані непридатними, тобто кожен п’ятий чоловік. Насправді ці дані відрізняються від офіційної статистики", – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Проєкт «Про війну»: військові вважають рекрутинг кращим за призов

В ОВА зазначили, що за даними Департаменту охорони здоров’я, за період роботи ВЛК в області (з травня 2023 року і по теперішній час) придатними до військової служби визнано понад 60% жителів області, які були направлені територіальними центрами комплектування для проходження ВЛК. Після завершення всіх необхідних досліджень непридатними до військової служби визнано близько 4%, обмежено придатними – майже 29%, тимчасово непридатними – 6%.

Читайте також: Закон про мобілізацію критикують ті, хто не хоче воювати - військовий

У закладах охорони здоров’я Полтавщини працюють 29 військово-лікарських комісій та одна – при обласній клінічній лікарні. Ці комісії здійснюють військово-лікарську експертизу, тобто медичний огляд призовників, військовослужбовців та військовозобовʼязаних.

Раніше у НАЗК визначили відсоток осіб, визнаних ВЛК непридатними до військової служби, від загальної кількості тих, хто проходив ВЛК (за період з 2022 року по вересень 2023 року). За висновками виявили суттєву відмінність частки осіб, непридатних до військової служби, у Полтавській області порівняно із середнім показником по Україні.

Як повідомляв Укрінформ, на Полтавщині влада контролюватиме прозорість роботи військово-лікарських комісій в області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-