На Київщині поліція відкрила справу щодо прихованої зйомки журналістки

На Київщині поліція відкрила справу щодо прихованої зйомки журналістки

Укрінформ
Поліція Київської області розпочала кримінальне провадження щодо порушення недоторканості приватного життя журналістки.

Про це у Фейсбуці поінформувала пресслужба правоохоронного органу, передає Укрінформ.

"Поліція розпочала кримінальне провадження за ст. 182 ККУ "Порушення недоторканності приватного життя", за процесуальним керівництвом Київської обласної прокуратури. Проводяться усі необхідні слідчі заходи. У ході слідства можлива додаткова кваліфікація у разі встановлення об’єктивних підстав", - заявили у поліції.

Зазначається, що 17 січня до поліції столичної області звернулася журналістка із заявою про втручання у її приватне життя.

"Потерпіла зазначила, що під час відпочинку її було знято на приховану камеру в орендованій кімнаті одного із заміських комплексів у Київській області, а також її автомобіль. На вказаному відео, яке було розповсюджене в медіа, журналістка зафільмована у неробочий час під час відпочинку у колі колег", - поінформували правоохоронці.

В установі нагадали, що відповідно до ст. 477 КПК України досудове розслідування правопорушення, передбаченого статтею 182 ККУ, здійснюється у формі приватного обвинувачення та лише на підставі заяви потерпілого.

За даними джерел Укрінформу, ця справа стосується інциденту з прослуховуванням та прихованою зйомкою працівників BIHUS.Info.

Читайте також: Зеленський назвав неприпустимим будь-який тиск на журналістів

Як повідомлялося, 16 січня були опубліковані приховані зйомки, де видно, що нібито співробітники проєкту журналістських розслідувань Bihus.Info вживають заборонені речовини.

Того ж дня керівник Bihus.Info Денис Бігус записав заяву щодо оприлюднення в мережі провокативного відео про вживання його співробітниками заборонених речовин та заявив про незаконне спостереження і прослуховування. Також він повідомив про кадрові зміни.

Служба безпеки України відкрила провадження за фактом незаконного прослуховування та відеозйомки представників Bihus.Info.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-