Депутата Волинської облради судитимуть за хабар у $35 тисяч

Депутата Волинської облради судитимуть за хабар у $35 тисяч

Укрінформ
НАБУ і САП скерували до суду справу депутата Волинської обласної ради, викритого на одержанні неправомірної вигоди у розмірі 35 тисяч доларів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національне антикорупційне бюро України.

Слідство встановило, що обвинувачений вимагав $35 тис. від особи, яка мала намір придбати земельну ділянку на території однієї з територіальних громад Волинської області для створення підприємства з утилізації відходів.

«В обмін на «винагороду» депутат обіцяв забезпечити прийняття місцевою радою низки рішень, необхідних для отримання земельної ділянки у власність», - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Справа про хабар у $150 тисяч: заступник голови Федерації профспілок отримав нову підозру

Протягом квітня-травня 2023 року посадовець одержав у вигляді завдатку частину неправомірної вигоди у розмірі 10 тисяч доларів.

12 вересня після отримання решти $25 тис. та обміну їх на євро з метою «замести сліди» депутата затримали. Наступного дня НАБУ і САП повідомили йому про підозру.

Справа кваліфікована за ч. 3 ст. 369-2 КК (Одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій місцевого самоврядування).

Читайте також: У Чернігові на хабарі у ₴140 тисяч спіймали чиновника міськради

Як повідомляв Укрінформ, слідчі НАБУ у листопаді 2023 року офіційно завершили розслідування у справі депутата Волинської обласної ради Валентина Кошельника, якого затримали під час одержання хабаря у розмірі 35 тисяч доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-