Етнічні чистки та депортації: представник ССО розповів, як загарбники заселяють ТОТ

Етнічні чистки та депортації: представник ССО розповів, як загарбники заселяють ТОТ

Укрінформ
Російська окупаційна влада на тимчасово окупованих територіях України застосовує етнічні чистки та депортацію українців. Натомість окупанти завозять з депресивних регіонів РФ росіян, які заселяють помешкання українців, яких депортували.

Про це під час брифінгу на тему «Ситуація на тимчасово окупованих територіях у 2023 році та виклики 2024 року» в Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив представник ССО, прізвище якого не розголошується з питань безпеки.

«За різними даними, на сьогодні, наприклад, у тимчасово окупованому Маріуполі вже знаходиться близько 50 тисяч росіян та представників країн Центральної Азії. Тобто українці депортовані, зазвичай в депресивні райони, і звідти ж перевезені люди з Росії», - пояснив представник ССО.

Крім того, за його словами, російська окупаційна влада шукає контингент в Центральній Азії і серед криміналітету, обіцяючи землі, будинки, квартири і можливість ведення бізнесу на ТОТ. Одним із методів РФ є можливість на державному рівні легітимізувати кримінальні елементи з різних країн світу у війні проти України.

Читайте також: Білорусь відправила депортованих українських дітей на навчання до військових - ЗМІ

Представник ССО також наголосив, що до України російська влада завозить росіян з депресивних регіонів, обіцяючи їм великі зарплати.

«Щодо росіян, які наповнюють ТОТ. Насамперед, це депресивні регіони, де люди менш реалізовані, і їм обіцяють золоті гори, якісь високі зарплати, великі посади і таким чином заманюють їх і завозять на тимчасово окуповану територію України», - сказав спікер.

Серед спеціальностей осіб, які російська влада завозить до України, йдеться про освітян, медиків, енергетиків, представників судів та прокуратури. Зазвичай ці фахівці працюють на ротаційній основі впродовж трьох місяців, після чого на заміну їм привозять іншу партію росіян.

Читайте також: РФ має проблеми з примусовою паспортизацією на всіх тимчасово окупованих територіях - Юсов

Як повідомляв Укрінформ, станом на жовтень 2022 року, на окупованих територіях Росія проводить політику зміни демографічного складу населення, виселяючи нелояльне українське населення та колонізуючи території російськими громадянами. До Криму за період окупації переїхало щонайменше 500 тисяч громадян Росії. Із окупованих українських територій до Росії за період агресії було переміщено близько 2 мільйонів українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-