У Львові помер хлопчик, який після видалення молочних зубів понад місяць перебував у комі

У Львові помер хлопчик, який після видалення молочних зубів понад місяць перебував у комі

Оновлено
Укрінформ
У грудні у Львові 5-річний хлопчик Велес впав у кому після операції з видалення молочних зубів. Згодом медики констатували смерть мозку. Напередодні дитина померла.

Про це у Фейсбуці повідомив батько хлопчика Віктор Пашник, передає Укрінформ.

«Лети наш Хлопчику, лети… Усім нам із Небес світи… Спочивай з Миром, коханий Наш Лесюньо», – написав Пашник.

Раніше Віктор Пашник повідомив, що 8 грудня працівники стоматологічного центру запропонували провести оперативне втручання з видалення молочних зубів його сину під загальною анестезією.

«Все від самого початку було не так, син дуже плакав, не хотів одягнути наркозну маску… За деякий час після початку операції дружина почула метушню в операційній, туди почали збігатися медичні працівники, приблизно через 20 хвилин приїхали дві бригади невідкладної допомоги», – зазначав батько. 

Маріанні Вахняк повідомили, що під час операції в дитини сталася зупинка серця, яке лікарям вдалося запустити. Додали, що дитину переводять в реанімаційне відділення лікарні.

«Вже від лікаря відділення анестезіології та інтенсивної терапії ВП "Лікарня святого Миколая" ми дізналися, що ситуація критична і що син перебуває у важкому стані. Лікарі повідомили, що під час стоматологічної операції в нашого сина була клінічна смерть і лікарі надто довго проводили реанімаційні заходи, що призвело до тяжкого стану дитини», – зазначив батько хлопчика.

Читайте також: На Одещині легковик збив 7-річну дівчинку, вона померла в лікарні

Батьки хлопчика, бандурист Віктор Пашник та його дружина Маріанна Вахняк, звинувачують стоматологічну клініку. 17 грудня батьки звернулися до поліції Залізничного району Львова із відповідною заявою і слідчі розпочали кримінальне провадження за частиною 2 статті 140 Кримінального кодексу України – «Неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником».

Офіс генерального прокурора повідомляє у Фейсбуці, що за процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом неналежного виконання професійних обов'язків медичними працівниками, що спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому (ч. 2 ст. 140 Кримінального кодексу України).

У межах кримінального провадження встановлюються обставини трагічного випадку. За результатами слідчих дій та висновків експертиз, які наразі тривають, буде надана правова оцінка діям медичних працівників.

Як повідомляв Укрінформ, в одній з лікарень Одеси померло немовля, якому виповнилося 5 днів. За інформацією поліції, дитина народилася в місті Южне. Для надання необхідної медичної допомоги дитину доправили «швидкою» до лікарні в Одесі. Поліцейські встановлюють всі обставини події.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-