Поліція: війська РФ цілеспрямовано вдарили по готелю в Харкові, де живуть іноземні журналісти

Поліція: війська РФ цілеспрямовано вдарили по готелю в Харкові, де живуть іноземні журналісти

Відео
Укрінформ
Російські війська вдарили по готелю в Харкові цілеспрямовано, усі постраждалі є цивільними.

Про це начальник Головного управління Національної поліції в Харківській області Володимир Тимошко повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Всі цивільні, серед них є іноземні журналісти, вони працюють на Харківщині, Донеччині, розказують правду про злочини, скоєні рашистами на українській землі. Росія цілеспрямовано била по готелю - на місці виявлено вирву глибиною 4 метри, також російська ракета зруйнувала ще одну будівлю поруч», - зазначив Тимошко.

Відео: Офіційний канал Національної поліції України

У коментарі Суспільному очільник обласної поліції додав, що готель, по якому відбулося вороже влучання, використовували здебільшого іноземні журналісти. Військовослужбовців там не було.

«У цьому готелі ніколи військові не жили, це знає майже весь Харків. Цей готель використовувався журналістами. Це був загальновідомий факт. На момент удару у готелі перебували іноземні журналісти, зокрема, з Туреччини. Тому я вважаю, що цей удар РФ здійснила саме по ЗМІ», – заявив Тимошко.

Читайте також: Під ракетний обстріл у Харкові потрапили журналісти турецького інформагентства «Анадолу»

Міський голова Харкова Ігор Терехов зі свого боку підтвердив, що уражений російськими військами готель є цивільним об'єктом. За його словами, там завжди розселяли гостей міста і представників іноземних делегацій.

Як повідомляв Укрінформ, близько 22:30 10 січня російські війська вдарили із зенітно-ракетного комплексу С-300 по Київському району Харкова. Ворожі ракети влучили в дах готелю і на територію біля фасаду.

Відео: Офіційний канал ДСНС України

Станом на ранок 11 січня відомо про 13 постраждалих, серед яких - іноземний журналіст.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-