У Чернівцях першокласник наколядував понад ₴17 тисяч для ЗСУ

У Чернівцях першокласник наколядував понад ₴17 тисяч для ЗСУ

Фото
Укрінформ
У Чернівцях шестирічний учень ліцею передав для потреб армії 17395 гривень, які самостійно наколядував під час різдвяно-новорічних свят.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла директорка Чернівецького ліцею №5, волонтерка Галина Абрам'юк. Світлину з юним волонтером вона опублікувала на своїй сторінці у Фейсбуці.

"У нас в ліцеї існує така традиція колядування. Але раніше ми ходили колективами старшокласників та вчителів. А коли почалася велика війна, то колядували у школі, колядували в родинах і зібрані кошти передавали на доброчинність. Але таку суму, як напередодні приніс першокласник Данилко, такої суми грошей ще не було. Це 17395 гривень", - сказала волонтерка.

За її словами, хлопчик сам виявив бажання допомогти українській армії. Наразі волонтери ліцею проводять одразу два збори - на перев'язувальні набори для апарату вакуумної терапії ран та на дрони для українських захисників.

Читайте також: На Миколаївщині редакторка видання «Гард.City» зібрала для ЗСУ майже ₴500 тисяч

"Трохи раніше ми зібрали і придбали для наших воїнів, які лікуються у шпиталі, сам апарат вакуумної терапії ран. Він коштував близько 50 тисяч гривень. А зараз збираємо кошти на перев'язувальні набори для цього апарату. Крім того, паралельно проводимо збір і на дрони для наших військових. Тому кошти юного волонтера підуть або на перший, або на другий збір", - додала Абрам'юк.

Вона зазначила, що до озвучених зборів долучалися й інші учні ліцею, які зібрали різні суми грошей під час різдвяно-новорічних свят.

Як повідомляв Укрінформ, у Нідерландах українські волонтери наколядували захисникам України понад €4 тисячі, які буде спрямовано на ремонт автівок, генератор, рації та дрон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-