На Львівщині координаційні центри підтримки торік надали допомогу понад 67 тисячам людей

На Львівщині координаційні центри підтримки торік надали допомогу понад 67 тисячам людей

Укрінформ
У Львівській області понад 67 тисяч людей отримали допомогу в офісах Координаційного центру підтримки цивільного населення в 2023 році.

Про це повідомляє Львівська ОВА, передає Укрінформ.

«Координаційний центр - простір допомоги. Основне завдання менеджерів - зустріти, проаналізувати запит людини та сконтактувати з відповідними службами, надавачами психосоціальних послуг, партнерами. Впродовж 2023 року послугами охопили 67 748 осіб», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з ініціативи начальника Львівської ОВА Максима Козицького Координаційний центр при ЛОВА та офіси центру працюють і безкоштовно надають допомогу людям у потребі в кожному районі Львівської області. Зокрема 3924 людини скористалися юридичними консультаціями; понад сім тисяч осіб отримали фінансову допомогу; 19 251 - психологічну підтримку; 24 225 - гуманітарну допомогу.

Читайте також: У лікарні на Львівщині встановили комп’ютерний томограф

«Ми працюємо на лінії першого контакту, тож нам важливо правильно зрозуміти потребу, аби запропонувати фахівців від партнерів, надавачів психосоціальних послуг. Про результат свідчать вдячність від отримувачів допомоги та число осіб, охоплених послугами. Очікуємо, що наступний рік також буде продуктивним, адже підтримку фінансування соціальних проєктів у районах збережуть і в 2024 році», - зазначила голова Координаційного центру підтримки цивільного населення Галина Бордун.

Пріоритетними напрямками Коорнидаційного на 2024 рік є: допомога родинам військовослужбовців, інтеграція ВПО, допомога людям старшого віку та людям з інвалідністю.

В Координаційному центрі можна отримати психологічну допомогу для дітей та дорослих; юридичну допомогу, зокрема що стосується оформлення та відновлення документів, майна тощо; пошук місця праці, зустрічі з роботодавцями, програми підтримки від партнерів з відкриття власної справи; програми підтримки дозвілля для людей старшого віку.

Читайте також: Волонтери передали автомобіль для мобільних вогневих груп на Львівщині

В координаційних офісах Львівщини допомогу надають у партнерстві з організацією «Міжнародний медичний корпус».

Як повідомляв Укрінформ, на сьогодні в області перебуває понад 250 тисяч ВПО (офіційно зареєстрованих). Щоб допомогти цим людям розв’язати проблеми з документами, виплатами, пошуком роботи, надати гуманітарну, психологічну чи юридичну допомогу, в кожному районі області створили консультативно-координаційні центри.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-