Скорочення та економія: мер заявляє, що після перерозподілу ПДФО Миколаїв втратив половину бюджету

Скорочення та економія: мер заявляє, що після перерозподілу ПДФО Миколаїв втратив половину бюджету

Укрінформ
Громада Миколаєва після перерозподілу ПДФО від військових до державного бюджету втратила 3,4 мільярда гривень надходжень, тому для економії коштів скорочуватиме працівників, менше витрачатиме на дороги, вуличне освітлення, продаватиме комунальне майно тощо.

Про це сказав під час підсумкової пресконференції міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич, передає Укрінформ.

«Миколаїв після перерозподілу ПДФО від військових, поліції та працівників ДСНС до державного бюджету втратить 3,4 мільярда гривень надходжень за 2023-2024 роки. Це половина нашого бюджету. Щоб зекономити кошти, ми змушені скоротити штат працівників апарату міської ради та комунальних підприємств, доведеться об'єднати деякі підрозділи. Також менше витрачатимемо на підтримку доріг, скоротимо час вуличного освітлення, на яке у нас йде 160 млн грн на рік», - зазначив Сєнкевич.

Читайте також: Нова стратегія доходів: «спрощенців» поменшає, податкові надходження зростуть

Також, за його словами, будуть економити на обігріві шкіл, садків та інших приміщень, де зараз немає великої кількості відвідувачів. «Будемо просити вчителів проводити уроки удома або одягатись тепліше і грітися дуйками», – зазначив мер.

На запитання журналістів щодо можливих шляхів збільшення надходжень до міського бюджету Сєнкевич відповів, що намагатимуться заробити на впровадженні платних паркувань для автотранспорту, повернуться до приватизації комунального майна і проситимуть кошти у держави.

«Робота підприємств критичної інфраструктури наразі не є захищеною статтею у бюджеті. Це неправильно, адже нам необхідно підтримувати роботу водоканалу, теплогенеруючого підприємства, треба вивозити сміття, прибирати вулиці тощо. Тому звертатимемося до держави. Адже Миколаїв дуже відрізняється від багатьох інших міст України. Від нас бізнес релокувався в інші регіони. Тому ділова активність дуже низька», - наголосив міський голова.

Читайте також: Уряд затвердив компенсацію громадам, які мали вагому частку «військового» ПДФО

Як повідомлялося, громада міста Миколаєва у 2023 році виділила на підтримку Сил оборони понад 600 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-