Миколаїв завдяки міжнародним партнерам поповнив автопарк комунального транспорту

Миколаїв завдяки міжнародним партнерам поповнив автопарк комунального транспорту

Укрінформ
У Миколаєві завдяки міжнародним партнерам поповнився автопарк комунального транспорту.

Про це повідомляє Миколаївська міська рада, передає Укрінформ.

«Протягом 2023 року база транспортних засобів комунальних підприємств Миколаєва, які забезпечують перевезення пасажирів, суттєво поповнилася. Це стало можливим, зокрема, завдяки допомозі міжнародних партнерів», - йдеться у повідомленні.

Так, «Миколаївелектротранс» для проведення ремонтних робіт отримав від Управління ООН з обслуговування проєктів (UNOPS) два вилкових навантажувачі SINOMACH. Для обслуговування контактної мережі місто Прага подарувало підприємству дві спеціалізовані автовишки Renault. Відновили поставку тролейбусів «Дніпро» в рамках реалізації проєкту спільно з ЄБРР. Наразі до Миколаєва вже поставлено 7 тролейбусів.

Читайте також: За програмою «ВідновиДІМ» Фонд енергоефективності виплатив понад ₴278 мільйонів

«Миколаївпастранс» налагодило співпрацю з Німеччиною, Чехією, Норвегією, Францією. У результаті чого місто отримало 13 автобусів: три MERCEDES-BENZ CITARO, три IRISBUS CROSSWAY, шість VOLVO та один IRISBUS АХЕR. Також наприкінці минулого року Управління ООН з обслуговування проєктів (UNOPS) за фінансової підтримки уряду Данії передало місту чотири нових автобуси вітчизняного виробництва. Загалом за проєктом планується передача ще 8 таких автобусів до кінця березня цього року.

У жовтні «Миколаївелектротранс» оголосив тендер на закупівлю 30 тролейбусів з автономним рухом 20 км у рамках проєкту «Модернізація тролейбусного транспорту м. Миколаїв» на міжнародному майданчику ЕСЕРР за кредитні кошти ЄБРР та грантові кошти Східноєвропейского партнерства з енергоефективності та довкілля. Триває пошук додаткових джерел фінансування для збільшення кількості тролейбусів до 40 одиниць.

Також підприємства готують і кадри для керування цим транспортом, адже наразі в них є велика потреба.

Як повідомляв Укрінформ, у Миколаєві стартувала реалізація міжнародного проєкту відновлення магістральної тепломережі «Миколаївської ТЕЦ», що обслуговує 40% містян.

Фото: Миколаївська міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-