Підрив росіянами Каховської ГЕС: у поліції розповіли про ліквідацію наслідків

Підрив росіянами Каховської ГЕС: у поліції розповіли про ліквідацію наслідків

Відео
Укрінформ
Правоохоронці та рятувальники після підриву 6 червня російськими загарбниками греблі Каховської евакуювали майже 3,8 тис. людей та понад 280 тварин, врятували 716 людей.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство внутрішніх справ повідомило у Фейсбуці.

6 червня 2023 року росіяни підірвали греблю Каховської ГЕС, спричинивши найбільшу техногенну катастрофу в Європі за останні десятиліття. Російський теракт призвів до масштабної повені у південних областях України, внаслідок якої було підтоплено понад 4 300 будинків та загинули щонайменше 34 людини.

Підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій, Національної поліції та Національної гвардії були залучені до ліквідації наслідків підриву дамби у перші ж години після теракту.

Завдяки їх злагодженій та скоординованій роботі з постраждалих територій вдалося евакуювати майже 3,8 тис осіб та понад 280 тварин. Врятовано 716 осіб, 455 особам надано психологічну допомогу. З домоволодінь на постраждалих територіях відкачано понад 507 тисяч тонн води, підкреслили у МВС.

Жителям підтоплених територій доправили майже 119 тонн продуктів харчування та речей першої необхідності, понад 116 тисяч тонн води.

Читайте також: Уряд виділив 8,5 мільярда на відновлення водопостачання для жителів півдня

"Наразі ми продовжуємо працювати над тим, щоб кожен причетний до цього теракту отримав справедливе покарання за свій злочин", - наголосили в Міністерстві внутрішніх справ.

Як повідомляв Укрінформ, вночі 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС. За фактом підриву українські правоохоронці розпочали розслідування за статтею "екоцид". В Укргідроенерго заявили, що ГЕС повністю зруйнована і відновленню не підлягає.

Екологи прогнозують, що осушення Каховського водосховища після підриву може посилити тенденції опустелювання (аридизації) півдня України. Кабінет Міністрів та ООН оцінюють розмір збитків у понад 11 млрд доларів, найбільшої прямої шкоди завдано енергетичному та житловому секторам.

Фото: Maxar Technologies

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-