Із Невського на Луганщині за останні дні евакуювали чотирьох жителів

Із Невського на Луганщині за останні дні евакуювали чотирьох жителів

Укрінформ
З Невського Луганської області, яке росіяни щодня обстрілюють з авіації, мінометів та артилерії, допомогли евакуюватися ще одній жительці.

Про це у Фейсбуці повідомляє Луганська обласна військова адміністрація, передає Укрінформ.

За словами начальника ОВА Артема Лисогора, котрий день росіяни тиснуть авіацією, завдаючи ураження селам та укріпленням. За учора вони намагалися це зробити дев’ять разів. 

"Атакували з неба біля Новоселівського, Стельмахівки, Надії, Білогорівки. Також під час обстеження території після чергового нальоту на Невське зафіксована руйнація ще одного будинку", - зазначив очільник ОВА.

Як нагадали в обладміністрації, 28 грудня вогнем з авіації загарбники знищили одразу п’ять приватних помешкань у Невського. 30 грудня загарбники обстрілювали Невське з мінометів і артилерії.

За словами Лисогора, погодилась на евакуацію 54-річна жінка. Вона стала четвертою, кому звідти допомогли виїхати за останні дні. 

"Необхідну допомогу їй надасть місцева військова адміністрація", - запевнив він.

Штурмувати росіяни намагалися поблизу Макіївки, де дві їхні спроби відбили Сили оборони.

Читайте також: З деокупованих територій Херсонщини евакуювали ще 29 жителів, з них одну дитину

Як повідомляє ОВА, в регіонах РФ шукають варіанти, як скоротити бюджетну підтримку тимчасово захопленої Луганщини. Так, у Тамбовській області цей тягар вирішили перекласти на працівників підприємств та установ. До так званого “фонду регіональної програми допомоги ЛНР” з їхніх зарплат вираховуватимуть щомісяця по 5%. Курує ця область Новоайдарський район.

Гастролери-будівники покинули на свята тимчасово захоплене Рубіжне, залишивши розібраними дахи багатоповерхівок, тож за кілька днів будинки залило вщент, зазначили в ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, по Невському 28 грудня російські війська завдали 20 авіаційних ударів, поранено чоловіка, зруйновані п’ять будинків.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-