Армія РФ за добу атакувала 11 областей України

Армія РФ за добу атакувала 11 областей України

Укрінформ
Російська армія упродовж доби здійснила атаки на 11 областей України, застосовувала ударні дрони, ракети, артилерію, міномети.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 суботи, 30 грудня.

У Хмельницькій області за добу було збито дві крилаті ракети та два БПЛА. В кількох громадах пошкоджено понад 10 приватних домоволодінь, дитячий садочок, будинок культури, бібліотеку, старостат. Минулося без постраждалих.

Черкаська область вчора вдень була під ворожим обстрілом. Близько 15.00 російська ракета влучила в житловий сектор у Смілі: 9 потерпілих, понад пів сотні пошкоджених будинків. Наразі триває ліквідація наслідків.

У Чернігівській області за добу сталось 12 обстрілів. Ворог атакував Новгород-Сіверський та Корюківський райони із мінометів, БМП, FPV-дронів. У прикордонному селі Семенівської громади FPV-дрон влучив у нежитловий будинок. Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила.

Сумську область вночі та зранку росіяни атакували тричі. Зафіксовано 13 вибухів. Обстрілів зазнали Краснопільська, Хотінська, Великописарівська громади. Без наслідків.

Читайте також: Росіяни завдали удару по Конотопу: троє травмованих, пошкоджено житловий будинок

Вчора протягом дня російські війська здійснили 20 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 84 вибухи. Обстрілів зазнали Хотінська, Юнаківська, Краснопільська, Миропільська, Білопільська, Великописарівська, Есманьська, Шалигинська громади. Без наслідків.

У Запорізькій області минулої доби військовослужбовці РФ завдали 196 ударів по 22 населених пунктах.

Загарбники випустили 12 ракет по Запоріжжю, Відрадному та Матвіївці, атакували 34 безпілотниками Гуляйполе, Залізничне, Новоандріївку, Новоданилівку, Новодарівку, Чарівне, Червоне, Малинівку, Малу Токмачку, Левадне й Роботине, а також здійснили п'ять РСЗВ-обстрілів Малої Токмачки та Кам'янського.

Читайте також: Унаслідок ракетного удару по Запоріжжю загинули дев'ятеро людей

По території Гуляйпільського, Щербаків, Полтавки, Лугівського, Роботиного, Степового, П'ятихаток, Плавнів та інших прифронтових міст і сіл прийшлося 145 артобстрілів.

Надійшло 116 повідомлень про руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури.

У Дніпропетровській області вчора зранку була найбільш масована атака за весь час повномасштабного вторгнення. Над областю збили 18 ракет.

У Дніпрі внаслідок влучання загинуло шість людей, 33 поранено.

Пошкоджений торговий центр, пологовий будинок, зруйнована приватна оселя, пошкоджені 8 адмінбудівель, близько 20 багатоповерхівок та автомобілі.

Читайте також: У Дніпрі кількість постраждалих унаслідок ракетного удару зросла до 30

Зачепило і Новомосковськ. Там постраждали дві людини. Пошкоджені 42 приватних будинки.

Нікопольський район п’ять разів обстріляли з артилерії та застосували дрони-камікадзе. Били по Нікополю, Мирівській та Марганецькій громадам. У Нікополі постраждали троє чоловіків.

Пошкоджені два фермерських господарства, комунальне та промислове підприємства, 11 приватних та один двоповерховий будинок, гуртожиток і 6 господарських споруд, лінії електропередачі та сонячні панелі.

У Дніпрі оголошено День жалоби.

У Харківській області в результаті ворожого ракетного обстрілу по Харкову, який стався 29 грудня, загинули три людини. Впродовж дня до Обласної клінічної лікарні госпіталізували загалом 18 поранених: 17 чоловіків, одну жінку.

Протягом доби артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали понад 15 населених пунктів Харківщини, зокрема: Уди, Гур'їв Козачок Богодухівського району; Амбарне, Красне Перше, Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка Куп'янського району.

Ворог завдав авіаційних ударів в районі населених пунктів Синьківка, Іванівка, Петропавлівка, Курилівка, Берестове Куп'янського району.

Читайте також: Жертви і руйнування: наслідки наймасованішої атаки з повітря

ЗСУ відбили впродовж доби 14 атак ворога біля Синьківки Куп'янського району.

Сьогодні зранку ворог обстріляв село Козача Лопань Харківського району. Постраждалих та руйнувань немає.

В селі Вільхуватка Ізюмського району чоловік 1979 року народження підірвався на міні "Пелюстка". Постраждалого з осколковим пораненням стопи госпіталізували.

В результаті ворожого обстрілу Вовчанська Чугуївського району пошкоджено приватний будинок.

У Луганській області вчора ворог продовжив масовані авіаційні удари по прифронтових селах та укріпленнях українських оборонців.

Зафіксовано щонайменше 14 ударів з неба. Зокрема, в районах Макіївки, Невського, Серебрянського лісництва.

Невське, Білогорівка та території навколо потрапили під щільні мінометний та артилерійський обстріли.

За добу противник здійснив 176 обстрілів, випустивши 569 снарядів.

У Донецькій області під вогнем перебували 11 населених пунктів: Авдіївка, Красногорівка, Курахове, Торецьк, Селидове, смт Північне, смт Щербинівка, Новопокровське, Новоселівка Перша, Сєверне, Соловйове.

Читайте також: На Донеччині за добу російські військові поранили п'ятьох людей

Пошкоджено 22 житлових будинків, з них два багатоквартирні, адміністративна будівля, два цивільних автомобілі, школа, відділення поліції, котельна "Курахівської ТЕС".

За добу на Донеччині п'ятеро поранених.

У Миколаївській області протягом доби силами та засобами протиповітряної оборони знищено ворожий БпЛА Shahed-131/136.

Вчора артилерійські удари фіксувалися по околицях та селу Солончаки Куцурубської громади. Також ворог здійснив пуск безпілотного літального апарату невстановленого типу зі скиданням осколкових боєприпасів. Постраждалих немає.

Читайте також: ППО вночі знищила три «Шахеди» на півдні

Вчора обстрілів зазнала акваторія Очаківської громади. Постраждалих немає.

Також ворог завдавав артилерійських обстрілів по Очакову. Внаслідок чого пошкоджено приватні будинки. Минулося без постраждалих.

У Херсонській області за добу ворог здійснив 108 обстрілів, з них по Херсону — 9 обстрілів.

Росіяни поцілили у райони 23 населених пунктів області; гуманітарний штаб у Бериславському районі; об'єкт критичної інфраструктури, гуртожиток та організацію з обслуговування ліфтів у Херсоні.

Читайте також: Ворог за добу 108 разів обстріляв Херсонщину, п’ятеро поранених

Під вогнем ворога був Берислав. Російська армія вдарила з безпілотника по 70-річному місцевому жителю, який їхав містом на скутері. Внаслідок скидання вибухового предмета чоловік отримав вибухову травму та поранення ноги.

Також вчора до лікарні звернувся 63-річний чоловік, який 28 грудня потратив під обстріл у селі Червоний Маяк. У нього діагностували вибухову травму, струс мозку та поранення голови.

Потерпілим надали медичну допомогу, надалі вони лікуватимуться амбулаторно.

Вчора вдень росіяни знову обстріляли Херсон. Під вогнем опинилися багатоквартирні будинки, гуртожиток освітнього закладу, а також гаражні приміщення. Постраждали троє херсонців, 44, 51 та 72 років. Їх доставили до медичного закладу.

Читайте також: Загарбники минулої доби випустили 79 снарядів по Херсону

Ввечері противник здійснив ворожий обстріл Херсона. Попередньо встановлено, що мало місце влучання 2 БПЛА типу "Шахід" в будівлю "Херсонліфт", які спричинили значні руйнування. Також було пошкоджено шість автомобілів, один автомобіль згорів. Дані транспортні засоби знаходились біля будівлі. Постраждалих не виявлено.

За добу по області п'ять людей зазнали поранень.

Як повідомляв Укрінформ, між Силами оборони України та російськими військами протягом доби відбулися 56 бойових зіткнень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-