У Конотопі через ворожі обстріли постраждали четверо цивільних

У Конотопі через ворожі обстріли постраждали четверо цивільних

Фото
Укрінформ
У місті Конотоп Сумської області через ворожі обстріли постраждали четверо цивільних, також було багато пошкоджено житлових та адміністративних будинків.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці у своєму відеозверненні повідомив міський голова Конотопа Артем Семеніхін.

За його словами, через обстріли російських загарбників у місті наразі багато пошкоджених будинків, винесені віконні рами та балкони, багато скла.

Але, підкреслив мер, усі мешканці залишилися живі. «Найголовніше, що всі живі. І четверо людей на даний момент постраждалих. Це наслідки битого скла», - сказав очільник міста.

Він зазначив, що з 1 січня у Конотопі працюватиме Центр допомоги ліквідації наслідків цієї терористичної атаки, буде дві локації, тому що не один мікрорайон постраждав.

Читайте також: Наймасованіша атака з повітря: у Києві, Львові, Одесі, Дніпрі, Запоріжжі - загиблі та поранені

«Там прийматимуть заявки на компенсацію за пошкоджене житло, пошкоджене майно. Все працюватиме впродовж тижня», - сказав мер та подякував комунальникам, благодійникам і зокрема благодійній організації «Проліска», які допомагають зараз містянам.

«Всім допоможемо 100%. А кацапи за це заплатять», - наголосив Семеніхін.

Як повідомлялося, під час масованого ракетного удару по Україні 29 грудня РФ атакувала Київ, Львів, Харків, Конотоп, Дніпро, Запоріжжя, Одесу та інші міста. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що Сили оборони України знищили 27 ворожих ударних БпЛА Shahed-136/131 та 87 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55.

За останніми даними, внаслідок масованого удару в Україні загинули 18 людей, ще 132 особи поранені.

Фото: Офіс генпрокурора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-