У Миколаєві завершилося навчання другого курсу помічників ветеранів

У Миколаєві завершилося навчання другого курсу помічників ветеранів

Фото
Укрінформ
У Миколаєві завершилося навчання другого курсу помічників ветеранів і ще 11 людей отримали юридичну та законодавчу базу для роботи.

Про це повідомляє Миколаївської ОВА в Фейсбуці з посиланням на Сектор ветеранів Миколаївщини, передає Укрінформ.

«У Центрі ветеранського розвитку на базі Чорноморського національного університету імені Петра Могили завершився другий етап навчання у рамках проєкту «Помічник ветерана». 11 людей з різних територіальних громад області отримали сертифікат та свідоцтво про підвищення кваліфікації. Навчання тривало три тижні», - йдеться у повідомленні.

За словами директорки центру ветеранського розвитку Катерини Зуб, протягом цього часу учасники отримали юридичну та законодавчу базу для роботи із ветеранами та членами їхніх родин.

У Миколаєві завершилося навчання другого курсу помічників ветеранів / Фото: Миколаївська ОДА

Привітали майбутніх фахівців із завершенням навчання координаторка проєкту в Миколаївській області Неллі Яровенко та директор міського центру підтримки ветеранів війни Віктор Мойсеєв.

«Відтепер сертифіковані фахівці допомагатимуть захисникам і захисницям адаптуватися до цивільного життя після повернення з фронту», – сказала Яровенко.

Читайте також: На Полтавщині пройшли навчання перші помічники ветеранів

За її словами, відповідно до класифікатора посад наразі визначена повноцінна професія для помічників ветеранів – це фахівці із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб.

Як повідомляв Укрінформ, 23 помічники ветеранів отримали сертифікати про закінчення курсів, які проходили в Центрі ветеранського розвитку на базі Чорноморського національного університету імені Петра Могили.

Читайте також: Перші помічники ветеранів отримали сертифікати на Сумщині

Миколаївщина є однією з чотирьох пілотних регіонів, де впроваджується проєкт «Помічник ветерана». Завдяки його реалізації бійці зможуть легко перейти від військової служби до цивільного життя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-