У бюджеті Кіровоградщини передбачили понад мільйон на реабілітацію військових

У бюджеті Кіровоградщини передбачили понад мільйон на реабілітацію військових

Укрінформ
На послуги реабілітації військових у 2024 році в обласному бюджеті Кіровоградщини попередньо передбачили понад 1 млн грн.

Про це повідомив заступник начальника Кіровоградської ОВА Сергій Шеремет під час брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

«Послуги з реабілітації передбачені у нас на рівні поки що одного мільйона гривень. Ця програма стартувала лише тільки в кінці поточного року. Ми будемо готові додавати сюди фінансовий ресурс. На жаль, маємо й такі видатки, як поховання учасників бойових дій. Також медикаментозне забезпечення в наших лікарняних закладах, які кореспондуються безпосередньо з військовими», - розповів Шеремет.

Посадовець зазначив, що кошти на медикаменти передбачені на лікування військових в обласній лікарні, в обласному клінічному госпіталі, в психіатричній лікарні, в кардіоцентрі, загалом - понад 2,6 мільйона гривень. Також заплановані й інші видатки на лікування військових.

Читайте також: В Україні наступного року зросте фінансування послуг з реабілітації - НСЗУ

«Існують й інші напрямки, які ми забезпечуємо, знову ж, вони кореспондуються з військовими. Це і стоматологічна допомога – 1,5 мільйона гривень, й обстеження службовців на МРТ - більше мільйона гривень. Ми сконструювали також фінансовий ресурс у тих закладах охорони здоров'я, про які я говорив, щоб мати можливість у 2024 році надавати додаткові послуги», - поінформував Шеремет.

Також в обласному бюджеті на одноразову допомогу сім'ям загиблих і поранених військовослужбовців передбачено 15 млн грн.

Як повідомляв Укрінформ, у бюджеті Кіровоградської області на 2024 рік на освітню галузь передбачили понад 950 млн гривень – це понад 50% усіх видатків обласного бюджету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-