На Полтавщині завдяки робочій групі OBA зменшили вартість проєкту з реконструкції на 2,6 мільйона

На Полтавщині завдяки робочій групі OBA зменшили вартість проєкту з реконструкції на 2,6 мільйона

Укрінформ
На Полтавщині завдяки рекомендаціям робочої групи "Прозорість і підзвітність" при ОВА зменшили вартість проєкту з реконструкції приміщення під багатоквартирний житловий будинок для ВПО на 2,6 млн грн.

Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Продовжую знайомити вас із результатами діяльності робочої групи «Прозорість і підзвітність» при ОВА. Завдяки рекомендаціям спеціалістів вдалося зменшити вартість проєкту в Нехворощі на 2,6 млн грн! Мова про реконструкцію приміщення під багатоквартирний житловий будинок для ВПО", - зазначив Пронін.

За його словами, Держаудитслужба та податкова служба встановили низку порушень під час виконання робіт. Зокрема, була завищена вартість матеріалів майже на 2 млн грн. Виконавець робіт на об’єкті закуповує пісок у 5-6 разів дорожче за середньоринкові ціни.

Виявилося також, що фірма має 11 працівників із мінімальною зарплатнею у розмірі 700 тис. грн, тоді як на неї заклали 1,7 млн грн. Крім того, в проєкті передбачені податки на 2,4 млн грн, а насправді компанія не сплатила жодної гривні до бюджету.

За цими закупівлями прокуратура порушила кримінальне провадження через службову недбалість, ведуться слідчі дії.

Читайте також: На Полтавщині виплатять понад ₴4,2 мільйона на відбудову пошкодженого житла

Як повідомляв Укрінформ, завдяки робочій групі "Прозорість і підзвітність" Полтавської ОВА через ризики стосовно завищення цін та несвоєчасне виконання робіт за умовами тендеру, його розірвуть.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-