Загарбники знищили на Луганщині більш як 26 тисяч гектарів лісів

Загарбники знищили на Луганщині більш як 26 тисяч гектарів лісів

Укрінформ
Після широкомасштабної російської навали на Луганщині винищено понад 26 тисяч гектарів лісів на понад 180 мільярдів гривень.

Про це Луганська обласна військова адміністрація повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Завдана нашим лісам шкода тільки зростає. За попередніми розрахунками, внаслідок враження артилерійськими, авіаційними, а також важкими вогнеметними системами ворога лісовий фонд Луганщини знищено на площі більш як 26 тис. га. Загальний розмір шкоди за забруднення атмосферного повітря вже складає 180 417 427,388 тис. гривень», – ідеться в повідомленні.

Ці дані оприлюднили на засіданні Комісії з питань встановлення фактів заподіяння шкоди та збитків лісовому фонду області внаслідок збройної агресії РФ.

Читайте також: Загальна сума збитків довкіллю в Україні через війну сягнула ₴2,2 трильйона - міністр

«Зафіксовані факти злочинів росіян доповнять загальний перелік збитків від дій ворога та будуть використані для підготовки позову до Міжнародного суду ООН», - наголосила голова комісії, заступниця начальника Луганської ОВА Наталія Романенко.

Як повідомлялось, у Міндовкілля створено оперативний штаб, куди громадяни й організації можуть повідомляти про злочини Росії проти довкілля в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-