На території Рівненської філармонії створять «Готичний сад»

На території Рівненської філармонії створять «Готичний сад»

Укрінформ
На території Рівненської обласної філармонії створять екологічний простір «Готичний сад», співфінансування проєкту відбувається за програмою ZMINA: Rebuilding.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Рівненська обласна рада.

«Готичний сад Органного залу – новий культурний простір Рівного як екологічна реновація території пам'ятки архітектури» – саме таку назву має проєкт, який взялись реалізувати в Рівненській обласній філармонії», - йдеться у повідомленні.

За задумом авторів - це один із способів післявоєнної відбудови та відновлення України.

Як зазначається, проєкт передбачає створення архітектурного ландшафту нового культурного та екологічного міського простору, що буде доступний для відвідувачів філармонії, відпочинку мешканців, туристів та гостей Рівного.

Читайте також: В Одеській області побудують 7 заводів для переробки сміття - підписали меморандум

В облраді розповіли, що у процесі реалізації проєкту, організатори планують залучити профільних експертів, а також громадськість - для спільного обговорення перепланування й озеленення ділянки навколо Залу камерної та органної музики.

Читайте також: Рівне отримало грант на екологічний проєкт NetZero

Як інформують в облраді, його будівля є пам’яткою архітектури та містобудування (Костел Святого Антонія 19 ст.), основним концертним майданчиком філармонії та привабливим туристичним об'єктом Рівного.

На території майбутнього саду висадять декоративні дерева, кущі та рослини для вертикального озеленення паркану.

По завершенню організатори планують проводити концерти просто неба (оpen air) за участі артистів та академічного камерного оркестру Рівненської обласної філармонії.

Співфінансування проєкту відбувається за програмою ZMINA: Rebuilding, створеною за підтримки Європейського Союзу в рамках спеціального конкурсу заявок на підтримку українських переселенців та українського культурного і креативного секторів, за підтримки IZOLYATSIA. Platform for Cultural Initiatives. Trans Europe Halles Malý Berlín.

Як повідомляв Укрінформ, Рівне стало першим та єдиним містом в Україні, яке отримало грант на екологічний проєкт NetZero.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-