Війська РФ за добу атакували 10 областей України - зведення ОВА

Війська РФ за добу атакували 10 областей України - зведення ОВА

Укрінформ
Армія Російської Федерації впродовж доби здійснювала атаки на 10 областей України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 вівторка, 19 грудня.

У Хмельницькій області вночі під час повітряної тривоги сили ППО знешкодили два БПЛА типу Shahed. За наявною інформацією, населення та об’єкти критичної інфраструктури не постраждали.

У Чернігівській області за добу стався один обстріл. Ворог із мінометів обстріляв Новгород-Сіверський район. Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила.

Читайте також: Загарбники обстріляли Очаків - пошкоджені будівлі в рекреаційній зоні узбережжя

У Сумській області вночі та зранку росіяни здійснили три обстріли прикордонних територій. Зафіксовано 24 вибухи з мінометів та артилерії. Обстрілів зазнали Есманська та Краснопільська громади. Попередньо — без наслідків.

Вчора протягом дня росіяни здійснили дев'ять обстрілів. Зафіксовано 60 вибухів з мінометів, артилерії, АГС. Обстрілів зазнали Юнаківська, Краснопільська, Білопільська, Великописарівська, Середино-Будська, Шалигинська, Есманська громади.

У Запорізькій області минулої доби загарбники завдали 84 удари по 22 містах та селах. Військовослужбовці РФ обстріляли з РСЗВ Малі Щербаки й здійснили 9 БПЛА-атак по Новодарівці, Чарівному, Червоному, Малинівці, Малій Токмачці, Лугівському й Роботиному.

По території Гуляйполя, Оріхова, Залізничного, Новоандріївки, Новоданилівки, Білогір'я, Преображенки, Левадного, Кам'янського, П'ятихаток, Лобового та інших прифронтових населених пунктів прийшлося 74 артудари.

Читайте також: Ворог за добу завдав майже 90 ударів по 18 населених пунктах Запоріжжя

Надійшли повідомлення про пошкодження житлового будинку та об'єкту інфраструктури.

У Дніпропетровській області вчора ввечері у Криворізькому районі сили ППО збили російську ракету.

Ближче до опівночі ворог обстріляв Нікополь. Вдарив з важкої артилерії. Без жертв. Дані щодо наслідків уточнюються.

У Харківській області артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів, зокрема: Бологівка, Строївка, Кам'янка, Тополі, Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Ковалівка, Берестове Куп'янського району.

В результаті ворожого обстрілу Куп'янська вчора ввечері пошкоджено приватні будинки. Поранень зазнав чоловік. Його з вибуховою травмою, уламковими пораненнями госпіталізували. Стан – середньої тяжкості.

Читайте також: На Харківщини росіяни обстріляли понад 20 населених пунктів

Вночі стався ворожий обстріл села Кіндрашівка Куп'янського району. Пошкоджений будинок.

У Луганській області декілька разів росіяни намагалися йти в наступ поблизу Макіївки. Усі атаки зупинені. По Невському та Білогорівці загарбники активно застосовували міномети та артилерійські установки. За добу противник здійснив 145 обстріли.

У Донецькій області під вогнем минулої доби перебували: Авдіївка (житловий сектор); Курахове (БП «Дамба»); Бердичі (житловий сектор). Пошкоджено житловий будинок.

У Миколаївській області вчора ворог здійснив пуск безпілотних літальних апаратів невстановленого типу із скиданням осколкових боєприпасів по селу Дніпровське Куцурубської громади. Критичних руйнувань та постраждалих не зафіксовано.

Також вчора та сьогодні вночі артилерійських обстрілів та з РСЗВ зазнав Очаків. Пошкоджено будівлі в рекреаційній зоні узбережжя. Постраждалих немає.

У Херсонській області за добу ворог здійснив 79 обстрілів, з них по Херсону завдав 8 обстрілів.

Росіяни поцілили у райони 26 населених пунктів області; приватне підприємство у Херсоні.

Читайте також: На Херсонщині були збиті «Шахеди» чорного кольору - Гуменюк

Загарбники вдарили по Херсону з артилерії. В одному з житлових кварталів міста ворог обстріляв приватне підприємство. Травми несумісні з життям, отримав 40-річний охоронець, який знаходився на робочому місці.

Як повідомляв Укрінформ, у Північній операційній зоні нові мобільні вогневі групи боронять українське небо не тільки на суходолі, а й на воді.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-