Ексчиновниці, яка роздала 70 земельних ділянок аеропорту «Ужгород», оголосили підозру

Ексчиновниці, яка роздала 70 земельних ділянок аеропорту «Ужгород», оголосили підозру

Укрінформ
У Закарпатській області колишню співробітницю Ужгородської міської ради підозрюють у службовій недбалості, за фактом якої у приватну власність безпідставно передали землі міжнародного аеропорту «Ужгород» вартістю понад 11 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури повідомлено про підозру колишній співробітниці Ужгородської міської ради за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, через неправомірні дії жінки у приватну власність безпідставно передали більше 70 земельних ділянок загальною вартістю 11,3 млн грн. Вони розташовані у межах аеропорту в обласному центрі.

Читайте також: У посадовців із Закарпаття НАЗК виявило необґрунтовані активи на мільйони

Підозрювана завідувала одним з відділів міськради.

На засіданні сесії вона повідомила про нібито відмову Закарпатського обласного комунального підприємства «Міжнародний аеропорт Ужгород» від права постійного користування понад 95 га земель.

Більшість із них рішенням депутатів переведено у землі запасу міста та надано у власність громадянам для будівництва та обслуговування житлових будинків, господарських будівель та споруд.

Читайте також: Ексдиректора аеропорту «Ужгород» підозрюють у недбалості ціною ₴7,5 мільйона

У судовому порядку вирішуватиметься питання про повернення земель комунальному підприємству.

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді працівники Державного бюро розслідувань спільно з Департаментом стратегічних розслідувань Національної поліції України викрили і затримали керівників та учасників злочинної організації, які протиправно заволоділи 5 га землі, на яких розташовані гідротехнічні споруди критичної інфраструктури - Київської гідроелектростанції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-