Підрив гранат у сільраді на Закарпатті: постраждав військовий на протезах

Підрив гранат у сільраді на Закарпатті: постраждав військовий на протезах

Ексклюзив
Укрінформ
Під час теракту на засіданні сесії сільради у с. Керецьки на Закарпатті у п'ятницю, 15 грудня, постраждав військовий на протезах Василь Штефко, перші дві гранати підривник кинув йому під стілець.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу після телефонної розмови з військовим.

Як вдалося дізнатися, пан Василь наразі перебуває у лікарні, має осколкові поранення м'яких тканин.

Зі слів Штефка, перші дві гранати, які під час сесії сільради в селі Керецьки кинув під ноги односельцям один із депутатів, покотилися саме під його стілець.

«Все відбулося дуже швидко, буквально за дві-три секунди, я не встиг зреагувати. Отямився вже в лікарні. Мені провели всі операції, стабілізували. Мене врятували протези - щоправда, один з них сильно пошкоджений, доведеться міняти. Але перед тим ще мають зажити рани, то ж це буде довгий процес», - розповів про свій стан Василь Штефко.

Василь Штефко
Василь Штефко

З його слів, у лікарні йому надали всю необхідну допомогу, він повністю забезпечений ліками та належним доглядом.

Читайте також: Підрив гранат у сільраді на Закарпатті кваліфікували як теракт

Як повідомляв Укрінформ, Василь Штефко - військовий 128-ї бригади, пішов на фронт добровольцем після повномасштабного вторгнення, приховавши в місцевому центрі комплектації те, що у нього два протези. Служив водієм в одному із підрозділів бригади на Запорізькому напрямку. Пізніше через проблеми зі здоров'ям його відправили в тил, кілька місяців тому комісували з лав ЗСУ за станом здоров'я.

До останнього часу Штефко активно волонтерив для ЗСУ. Він є жителем села Керецьки та депутатом місцевої сільської ради.

Як відомо, 15 грудня у с. Керецьки Хустського району під час засідання сесії сільради один із депутатів кинув на підлогу в залі три гранати, які одразу здетонували.

Читайте також: Помер один із постраждалих унаслідок підриву гранат у сільраді на Закарпатті - ЗМІ

За оновленими даними, від підриву гранат постраждало 23 людини включно із підозрюваним. Це 16 чоловіків і 7 жінок віком від 28 до 68 років.

15 грудня їх госпіталізували до кількох медзакладів області з тілесними ушкодженнями різного ступеню тяжкості. У більшості діагностували осколкові поранення. Учора, 16 грудня, один із чоловіків помер в лікарні від отриманих травм.

Підривника затримали у порядку ст. 208 КПК України (теракт). Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Досудове розслідування проводять працівники Служби безпеки у Закарпатській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-