Росіяни за добу атакували 12 областей України - зведення ОВА

Росіяни за добу атакували 12 областей України - зведення ОВА

Укрінформ
Російські загарбники упродовж доби здійснили атаки на 12 областей України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 суботи, 16 грудня.

У Хмельницькій області вночі під час повітряної тривоги сили ППО знешкодили один БпЛА типу Shahed. Інформація про травмованих та пошкодження не надходила. Дані щодо наслідків уточнюються.

У Київській області вночі ворог здійснив атаку ударними дронами. Повітряна тривога тривала майже п’ять годин. В області працювали сили ППО. За попередньою інформацією, влучань та пошкоджень не зафіксовано. Постраждалих немає.

Читайте також: На Київщині не зафіксували пошкоджень інфраструктури після нічної ворожої атаки

У Кіровоградській області вночі було спокійно. У Кропивницькому районі вчора сили ППО знищили крилату ракету. Без постраждалих та руйнувань.

У Чернігівській області ворог за добу здійснив 3 обстріли, зафіксовано 8 вибухів. Росіяни обстрілювали Новгород-Сіверський район із мінометів, застосували некеровані ракети, що двічі запускались із гелікоптерів.

Також, за інформацією Повітряних сил ЗСУ, вночі над Чернігівщиною збили ударний БпЛА типу Shahed. Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила. Дані уточнюються.

У Сумській області уночі та зранку росіяни здійснили 5 мінометних обстрілів прикордонних територій та населених пунктів. Зафіксовано 13 вибухів. Обстрілів зазнали Краснопільська (2 вибухи), Білопільська (2 вибухи), Есманська (2 вибухи) та Зноб-Новгородська (7 вибухів) громади. Попередньо, без наслідків.

Читайте також: Сумщину протягом дня обстрілювали з артилерії та некерованими авіаційними ракетами

Вчора протягом дня росіяни здійснили 11 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області, зафіксовано 41 вибух. Обстрілів зазнали Білопільська, Краснопільська, Новослобідська, Зноб-Новгородська громади. Без наслідків.

У Запорізькій області загарбники завдали 107 ударів по 19 містах та селах. 19 ворожих БпЛА атакували Залізничне, Малу Токмачку, Малинівку, Роботине, Новожарівку, Щербаки та Новоданилівку.

88 артобстрілів прийшлися по території Гуляйполя, Оріхова, Левадного, Чарівного, Лугівського, Білогір'я, Преображенки, Степового, Плавнів, Кам'янського та інших населених пунктів на лінії вогню.

Унаслідок ворожого удару пошкоджено житловий будинок. Люди не постраждали.

Читайте також: Ворог за добу завдав майже 90 ударів по 18 населених пунктах Запоріжжя

У Дніпропетровській області вчора чотири рази під прицілом агресора був Нікополь. Росіяни били по районному центру з важкої артилерії. Випустили півтора десятка снарядів.

Постраждали бабуся з онукою. 83-річну жінку з мінно-вибуховою травмою й пораненням обличчя госпіталізували. 16-річна дівчина лікуватиметься вдома.

У місті пошкоджено магазин, 14 приватних будинків, 10 господарських споруд. Понівечені 3 гаражі, 7 парників, авто, декілька ліній електропередач та газогін.

Над Дніпропетровщиною пізно ввечері працювала ППО. Оборонці знищили над Синельниківським районом два БпЛА. Уламки впали на будівлю приватного підприємства. Без жертв.

У Харківській області артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали понад 20 населених пунктів: Червона Зоря Богодухівського району, Козача Лопань, Лук'янці, Зелене Харківського району, Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Куп'янськ, Іванівка, Берестове Куп’янського району та інші.

Внаслідок ворожого обстрілу Куп'янська (район Південного вокзалу) зруйновано літню кухню, вибито вікна в будинку. Без постраждалих.

Читайте також: На Харківщини росіяни обстріляли понад 20 населених пунктів

У селі Богуславка Ізюмського району внаслідок російського удару (попередньо, БпЛА типу Shahed) сталося загоряння приватного будинку. Без постраждалих.

У селі Донецьке Ізюмського району в руках 15-річного підлітка здетонував невідомий вибуховий пристрій. Потерпілого госпіталізували, стан середній.

У Луганській області вчора загарбники рушили в бік донецьких Тернів, що неподалік від Невського, а також спробували атакувати Макіївку. Всі ці намагання завершилися для ворога безрезультатно.

Невське, Білогорівка та територія Серебрянського лісі зазнали артилерійських та мінометних обстрілів.

За добу росіяни здійснили 119 обстріли Луганщини, випустили 517 снарядів.

Читайте також: Сили оборони стримують ворога у районі Мар’їнки

У Донецькій області росіяни здійснили 12 обстрілів по населених пунктах. Під ворожим вогнем перебували Курахове, Авдіївка, Нетайлове, Тоненьке, Кліщіївка.

Пошкоджено 7 житлових будинків, з них три багатоквартирні, силовий кабель Курахівської ТЕС.

На Донеччині внаслідок ворожих обстрілів зазнали пошкоджень житлові будинки та торгівельні павільйони.

«Ніч на Донеччині минула відносно спокійно, інформація про постраждалих не надходила. На Донецькому напрямку у Мар'їнській громаді обстріляні Красногорівка, Новомихайлівка і Костянтинівка. У Кураховому пошкоджено 3 будинки та численні торговельні павільйони», - повідомив у Фейсбуці в.о. начальника Донецької ОВА Ігор Мороз.

На Горлівському напрямку пошкоджено п’ять будинків у Часовоярській громаді, а також обстріляна Роздолівка Соледарської громади.

На Лисичанському напрямку у Серебрянці Сіверської громади під обстріли потрапили три вулиці. Зафіксовано також чотири обстріли Лиманської громади.

У Миколаївській області вночі силами та засобами протиповітряної оборони знищено два ворожі БпЛА Shahed-131/136.

Вчора росіяни завдавали артилерійських обстрілів по береговій смузі та м. Очаків Очаківської громади. Постраждалих немає.

Також вчора ворожі артилерійські обстріли фіксувалися за межами сіл Дмитрівка, Іванівка та по узбережжю Куцурубської громади. Без постраждалих.

У Херсонській області за добу ворог здійснив 83 обстріли (випустив 483 снаряди), з них по Херсону - 8 обстрілів (36 снарядів).

Росіяни вдарили по Дніпровському району Херсона, поцілили по житловому будинку. До лікарні доставили двох потерпілих, які на момент обстрілу знаходилися у власних оселях. Стан потерпілих оцінюють як середньої тяжкості. Медики надають їм допомогу.

Читайте також: Обстріл Херсонщини: є влучання біля інфраструктурного об’єкта та медзакладу, троє поранених

Також вночі ворог здійснив удар дроном-камікадзе у Херсонському районі, пошкоджено будівлю на території виправного закладу. Вогневе враження 1 БпЛА, ймовірно Shahed. Без постраждалих.

Унаслідок російської агресії четверо людей дістали поранення.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-