Депутати Первомайського на Харківщині знову не підтримали перейменування міста

Депутати Первомайського на Харківщині знову не підтримали перейменування міста

Укрінформ
Депутати Первомайського Харківської області знову не підтримали перейменування міста, а також не ухвалили програми з енергозбереження й інвестиційної програми місцевої тепломережі та не підтримали експертизи проєкту укриття для школи.

Про це повідомляється на сайті Первомайської міськради, передає Укрінформ.

“Відбулась позачергова сесія міської ради. На неї прийшли лише 14 депутатів. Це вже критична кількість. Якщо один голосує проти – то рішення не проходить. Один голос є блокуючим. І така ситуація завжди призводить до довгих, важких рішень. Ось і вчора депутати вовтузились три години. То переставляли питання в порядку денному, то три рази слухали пояснення щодо програм”, - йдеться у повідомленні.

Депутати мали запланувати 145 тис. грн на експертизу вже готового проекту захисної споруди на території ліцею №3. Це проєкт, за яким вже громада вже отримала 1,5 млн грн із державного бюджету на виготовлення проектно-кошторисної документації.

Також на сесії не прийняли програму енергозбереження та інвестиційну програму місуевого КП «Тепломережі».

І 5 депутатів не проголосували за рішення по перейменуванню міста.

Читайте також: Мешканці Чкаловського на Харківщині пропонують перейменувати селище на Чикаго

Ці питання знову винесуть у сесійну залу 22 грудня.

Як повідомлялося, наприкінці вересня депутати Первомайської міської ради на Харківщині знову не підтримали перейменування міста на Добродар.

Первомайський входить до переліку населених пунктів, назви яких не відповідають стандартам державної мови (згідно з рішенням Національної комісії зі стандартів державної мови від 22 червня 2023 року № 230).

Фото: pervom-rada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-