Армія РФ за добу атакувала 10 областей України - зведення ОВА

Армія РФ за добу атакувала 10 областей України - зведення ОВА

Укрінформ
Армія Російської Федерації упродовж доби здійснила атаки на 10 областей України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 09:00 п'ятниці, 15 грудня.

Хмельницьку область вчора вдень ворог атакував ракетами. В Хмельницькому районі було чутно вибухи. Вночі, під час сигналу «Повітряна тривога», сили ППО знешкодили три БПЛА типу Shahed. Дані щодо наслідків уточнюються. 

У Чернігівській області за добу зафіксовано п'ять обстрілів. Ворог обстрілював Корюківський та Новгород-Сіверський райони із мінометів та використав дрон-камікадзе.

Внаслідок вибуху у селі Новгород-Сіверської громади пошкоджено трансформаторну підстанцію та лінію живлення насосу водонапірної вежі.

У Сумській області вчора протягом дня росіяни здійснили 19 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів. Зафіксовано 82 вибухи. Обстрілів зазнали Краснопільська, Білопільська, Новослобідська, Шалигинська, Есманська, Середино-Будська, Дружбівська, Зноб-Новгородська громади. Без наслідків.

У Запорізькій області минулої доби ворог завдав 87 ударів по 18 населених пунктах. Загарбники обстріляли з РСЗВ Малу Токмачку й Роботине, атакували п'ятьма безпілотниками Новодарівку, Червоне, Малу Токмачку й Полтавку, а також завдали удар авіаційним снарядом по Преображенці.

По території Гуляйполя, Білогір'я, Левадного, Новоданилівки, Полтавки, Роботиного, П'ятихаток, Степового, Лобкового та інших прифронтових міст і сіл прийшлося 79 артударів.

Читайте також: На фронті за добу відбулися 110 бойових зіткнень

У Дніпропетровській області ввечері сили ППО збили крилату ракету над Дніпровським районом. Опівночі ворог обстріляв з артилерії Нікополь. Ворожі снаряди пошкодили одне з підприємств міста. 

У Харківській області артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів: Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка Куп'янського району; Вовчанськ Чугуївського району; Ветеринарне Харківського району; Гур’їв Козачок Богодухівського району.

ЗСУ в районі Синьківки Куп'янського району відбили 15 ворожих атак.

В результаті обстрілу смт Куп'янськ-Вузловий пошкоджено будівлю дитячого садка. 

У Луганській області минулої доби загарбники провадили штурми східніше Тернів на Донеччині, що неподалік Невського. По території Серебрянського лісництва росіяни вчора завдали авіаційний удар, також били з артилерії та мінометів. Від ворожої артилерії постраждали Невське та Білогорівка. За добу ворог здійснив 121 обстріл

У Донецькій області минулої доби під вогнем перебували: Авдіївка (житловий сектор, ПрАТ «АКХЗ»); Торецьк (будівля ДСНС, будівля Укртелеком, будівля поліції); Щербинівка (за межами населеного пункту); Богданівка (околиці населеного пункту); с.Новобахмутівка (автодорога); Ласточкине (житловий сектор); Курахове (житловий сектор, територія Курахівської ТЕС).

Пошкоджено житловий будинок, ЛЕП, кафе, будівлі ДСНС, Укртелекому, поліції, суду, прокуратури, банку, два службових автомобілі поліції, шість цивільних автомобілів, силовий кабель Курахівської ТЕС. 

Читайте також: ППО вночі знищила 14 ворожих дронів-камікадзе

У Миколаївській області вчора та вночі ворог завдавав артилерійські удари по місту Очаків та акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає.

У Херсонській області за добу ворог здійснив 102 обстріли, Херсон обстріляв 9 разів.

Росіяни поцілили у райони 29 населених пунктів, підприємства та зерновий термінал у Херсонському районі.

Ворог обстріляв багатоквартирний будинок в Антонівці. В одній з осель поранення отримала 79-річна місцева жителька. Її доставили до лікарні. 

Також ворог вдарив по Центральному району Херсона. Постраждав 57-річний чоловік, котрий на момент обстрілу знаходився на вулиці. Швидка доставила потерпілого до лікарні. Від отриманих поранень він помер у медичному закладі.

Також ворожим вогнем поранено 80-річну херсонку. Їй надають допомогу.

За добу по області одна людина загинула, ще двоє дістали поранень.

Як повідомляв Укрінформ, на Таврійському напрямку три дні поспіль ворог не зменшує кількість атак. За добу відбувається до 80 боїв.

Фото: Ігор Мороз / в.о. начальника Донецької ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-