На вільній Донеччині працюють чотири телевежі і можна дивитися всі українські канали - Нацрада

На вільній Донеччині працюють чотири телевежі і можна дивитися всі українські канали - Нацрада

Укрінформ
На території Донецької області, яка контролюється українською владою, наразі працюють чотири телевежі, і можна дивитися всі українські телеканали. Телевежа у Гірнику навіть досягає до телеглядачів на тимчасово окупованій території Донеччини - в т.з. «ДНР».

Про це по телефону кореспонденту Укрінформу повідомила представниця Національної ради з питань телебачення і радіомовлення України на території Донецької і Луганської областей Наталія Шах.

«На неокупованій території області ми можемо дивитися всі ті телеканали, всі програми, які зумовлені ліцензіями чи дозволами на тимчасове мовлення. На Донеччині зараз працюють чотири телевежі. Тому всі, хто є у цифрі, хто має ліцензії на аналогове мовлення, а ми ж єдина область, практично єдина, де зберігається аналогове мовлення, всі транслюють. Телевежі є в Костянтинівці, Покровську, Гірнику і у Краматорську», - сказала Шах.

Вона зазначила, що, до речі, телевежа у Гірнику - це єдина вежа в області, яка досягає до тимчасово окупованих територій, тобто на території «ДНР» деякі українські канали телебачення і радіо люди там можуть слухати та дивитися.

Водночас посадовиця розповіла, що в тимчасово окупованому Донецьку знаходиться дуже потужна телевежа і її перекрити неможливо.

Читайте також: Нацрада визначила переможців конкурсу на радіомовлення в регіонах

«Розумієте, що той, хто хоче дивитися канали з «ДНР», він буде їх дивитися. Бо потужність вежі, яка знаходиться в Донецьку, вона найбільша в регіоні, і ми не можемо її на окупованій території перекривати. Якщо на пальцях розказати, то так - стоять дві телевежі: одна у Костянтинівці, а інша у Донецьку, там недалеко одна від одної. Стоять вони у просторі десь під кутом градусів 35, і якщо людина хоче дивитися канал з «ДНР», то просто трохи повертає антену, направляє її на Донецьк і вона дивиться все те, що йде з Донецька. А якщо людина хоче дивитися українські канали, вона так само повертає трохи антену в напрямку Костянтинівки і дивиться українські канали», - пояснила Шах.

Вона додала, що українські телеканали є на території вільної Донеччини всі ці дев'ять років (з часу окупації Донецька і частини області в 2014 році - ред.) «були і будуть».

Як повідомляв Укрінформ, Національна рада на засіданні 9 листопада поповнила Перелік аудіовізуальних медіа-сервісів на замовлення та сервісів провайдерів аудіовізуальних сервісів держави-агресора ще 16-ма сервісами. До переліку внесені, зокрема, Filmix, HD REZKA та KINOGO.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-