Нацрада визначила переможців конкурсу на радіомовлення в регіонах

Нацрада визначила переможців конкурсу на радіомовлення в регіонах

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення та радіомовлення обрала переможців у конкурсі на вільні радіоканали (для розвитку місцевих і регіональних мереж).

Рішення прийнято на засіданні Нацради 11 грудня, передає Укрінформ.

На конкурс було виставлено 26 частот, однак, за словами заступника голови Нацради Олега Черниша, на чотири частоти в Одеській, Харківській та Тернопільській області не зголосився жоден претендент. За умовами конкурсу радіостанції мають забезпечити 100% ведення програм державною мовою. Рекомендовано також розміщення програм з регіональною та місцевою тематикою.

Найбільша конкуренція була на частоти у Києві та Львові.

У Києві на частоту 89,4 МГц претендувало чотири радіостанції. Перемогу здобула компанія ТОВ «Телерадіокомпанія «Можливість», м. Слов’янськ Донецької області («Радіо М»).

Частоту 93,3 МГц у Львові отримало ТОВ «Мюзікрадіо», Київ (позивні «Радіо Релакс»).

У конкурсі на частоту 106,3 МГц у смт Вапнярці Вінницької області перемогло ПП «Медіа Дністер», смт Чечельник («Радіо Лада»); 96,6 МГц в Іллінцях Вінницької обл. - ТОВ «Медіа інвест про», м. Ладижин («Подільське радіо»); на 92,7 МГц у Козятині Вінницької обл. - КП «Радіокомпанія «Місто над Бугом», Вінниця.

Читайте також: Нацрада зареєструвала 20 нових онлайн-медіа

Переможцем конкурсу на частоту 91,7 МГц у Звягелі Житомирської області стало ДП «ТРК «Рекорд Коростень» ТОВ “Коростень рекорд ФМ», Коростень; на 101,4 МГц у Косові Івано-Франківської обл. - ТОВ «ТРК «Радіо Варта», Косів; на 97,5 МГц у Рогатині - ТОВ «Радіокомпанія «Західний полюс», Івано-Франківськ; на 100,3 МГц у смт Рокитному Київської обл. - ТОВ «Рекламно-інформаційне агентство «Бліц», Біла Церква; на 93,0 МГц у Жидачеві Львівської обл. - ТОВ «Редакція міської газети «Миколаївські вісті», Миколаїв, Львівська обл. («Радіо Розділля»); на 94,0 МГц у Жовкві Львівської обл. - переможець: ГО «Товариство «Право громади», Жовква; на 97,4 МГц у Мостиськах - КП Яворівської міської ради «Яворівське радіомовлення»; на 97,6 МГц у Новояворівську - місцеве ГО «Медіа фронт» («Янтарне ФМ»).

На частоту 100,3 МГц у Балті Одеської обл. переможець конкурсу - ТОВ «Іксон медіа», Херсон (нова радіостанція, заснована у день визволення Херсона з окупації. Радіостанція мовить в онлайні, займається контрпропагандою); на частоту 95,6 МГц у Подільську (Вестерничани) Одеської обл. - КП «Телекомпанія «Подільське ефірне телебачення» (Радіо Cat); на 92,6 МГц у с. Мирогощі Першій Рівненської обл. - ПП «Студія-7», Ковель, яке хоче запустити нову радіостанцію «Радіо Світязь»; на 87,5 МГц у Бучачі (Підзамочок), 93,0 МГц у Кременці, 89,8 МГц у Ланівцях Тернопільської обл. - ТОВ «Тернопільська ТРК «Такт» («Файне радіо»); на 91,5 МГц у смт Дворічній Харківської обл. - ПП «Телерадіокомпанія «Ефір-Р», Харків («Радіо Накипіло»).

Читайте також: Нацрада визначила сім каналів, які мовитимуть у національному мультиплексі

У конкурсі на частоту 96,1 МГц у Камені-Каширському та на 99,7 МГц у Любомлі Волинської обл. переможцем стало ТОВ «Контент менеджмент груп», Луцьк (хоче запустити першу спортивну радіостанцію «Конкурент»).

Як повідомлялося, 16 листопада Нацрада оголосила два конкурси на отримання ліцензії на мовлення з використанням радіочастотного спектра на вільних радіоканалах. Перший — для розвитку місцевих та регіональних мереж, а другий — для розвитку регіональних та загальнонаціональних мереж.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-