На Одещині затримали чоловіків у рясах, які хотіли дістатися Молдови

На Одещині затримали чоловіків у рясах, які хотіли дістатися Молдови

Укрінформ
В Одеській області біля кордону з Молдовою прикордонники затримали трьох чоловіків призовного віку у рясах та одного - у спортивному одязі.

Про це у фейсбуці повідомляє Південне регіональне управління Держприкордонслужби України, передає Укрінформ.

Як з’ясувалося, із трьох «священників» лише один є кліриком, який належить до церкви Московського патріархату. Саме він і забезпечив церковним вбранням двох своїх попутників.

Раніше протоієрей був у казначействі Києво-Печерської лаври. Після відселення звідти промосковської братії він оселився на Харківщині, а згодом вирішив нелегально потрапити за кордон. Перевізника чоловік знайшов за допомогою друга, який живе в одній з європейських країн.

«За словами «паломників», за трансфер через кордон вони сплатили ділкам по 4 тис. дол. кожний. Щоб дорогою викликати менше підозр, «паломники» вбралися у богослужбовий одяг», – повідомляють прикордонники.

Проте перевізники вирішили ошукати втікачів та лише «покатали» їх на човні біля кордону.

«Порушникам кордону здавалося, що все йде за планом. На березі озера Кагул їх зустрів човен. Переправник доставив пасажирів на протилежний берег та направив на світло найближчого села. Човняр запевнив, що то Молдова, а насправді перевіз горе-порушників між двома українськими населеними пунктами, розділеними озером», - зазначає пресслужба прикордонників.

Читайте також: В Одесі викрили працівника ТЦК, який за гроші відправляв військовозобов’язаних за кордон

Українські прикордонники склали на затриманих «паломників» протоколи про адміністративні правопорушення за ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України спільно з Національною поліцією нейтралізувала в Одеській області міжнародне злочинне угруповання, яке переправляло за кордон громадян призовного віку.

Фото: Держприкордонслужба

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-