Дипломати країн ЄС приїхали подивитися, як живуть нацменшини на Закарпатті

Дипломати країн ЄС приїхали подивитися, як живуть нацменшини на Закарпатті

Фото
Укрінформ
Керівників дипломатичних місій країн-членів ЄС ознайомили з етнічним складом Закарпатської області.

Про це повідомив у Фейсбуці очільник Закарпатської ОВА Віктор Микита, передає Укрінформ.

"Разом з керівниками дипломатичних місій країн-членів Європейського Союзу прибули до Берегова, де провели брифінг та ознайомили гостей з етнічним складом Закарпатської області, забезпеченням освітніх, релігійних, культурних потреб, участю національних спільнот у життєдіяльності краю, доступу до засобів масової інформації і взаємодією з місцевими органами влади й самоврядуванням", - сказав Микита.

Візит на Закарпаття керівників дипломатичних місій країн-членів ЄС Фото: Закарпатська ОДА

За його словами, до зустрічі долучилася голова підкомітету з питань вищої освіти Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій народний депутат Юлія Гришина.

Микита під час брифінгу ознайомив дипломатів з безпековою ситуацією на Закарпатті та зазначив, що рівень підтримки і взаємодії національних спільнот є безпрецедентно високим по всій території краю.

Читайте також: Чутки про «переслідування» угорської меншини в Україні є великим фейком - Кулеба

Водночас він зауважив, що Верховна Рада нещодавно ухвалила історичне рішення про внесення змін до деяких законів України щодо врахування експертної оцінки Ради Європи та її органів щодо прав національних спільнот в окремих сферах.

"Зараз права національних спільнот в усіх сферах життєдіяльності захищені законом, який відповідає всім європейським стандартам", - йдеться в повідомленні.

Микита наголосив, що важливо, щоб країни ЄС були поінформовані в деталях про умови життєдіяльності національних спільнот краю та високий рівень дотримання їхніх прав.

Як раніше повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ухвалила в цілому внесення змін до деяких законів України щодо врахування експертної оцінки Ради Європи та її органів щодо прав національних меншин (спільнот) в окремих сферах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-