У Миколаєві стартував другий етап навчання кандидатів на посаду «Помічник ветерана»

У Миколаєві стартував другий етап навчання кандидатів на посаду «Помічник ветерана»

Фото
Укрінформ
У Миколаєві розпочався другий етап навчання кандидатів на посаду «Помічник ветерана». Програма розрахована на три тижні.

Про це повідомляє Миколаївська ОВА у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«У Центрі ветеранського розвитку, який працює базі Чорноморського національного університету ім. Петра Могили, розпочався другий етап навчання кандидатів на посаду «Помічник ветерана» від Мінветеранів. З кандидатами зустрілись радниця начальника Миколаївської ОВА та координаторка проєкту в області Неллі Яровенко», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Яровенко побажала майбутнім помічникам стресостійкості та мужності, а також пообіцяла надавати всебічну підтримку.

«Ваша робота полягатиме у допомозі ветеранам, членам їх сімей та членам сімей загиблих. Вона має відбуватися за принципом «рівний з рівним». Вас навчатимуть, як надавати допомогу, консультувати, вирішувати проблемні питання», – звернулася до присутніх радниця голови ОВА.

У Миколаєві стартував другий етап навчання кандидатів на посаду «Помічник ветерана» / Фото: Миколаївська ОДА

Програма розрахована на три тижні. За цей період помічник ветерана оволодіє юридичною, психологічною, соціальною, комунікативною базами.

По завершенню навчання, кандидати складатимуть комплексний тест та за його результатами отримають відповідний сертифікат. Він стане допуском до практичної роботи з ветеранською спільнотою в громадах.

Читайте також: Бажання стати помічниками ветеранів виявили 840 осіб - Лапутіна

Наразі Міністерство у справах ветеранів України працює над тим, аби офіційно запровадити професію «Фахівець із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб», тобто помічник ветерана.

Як повідомлялося, у вересні 2023 року на Миколаївщині відбувся перший випуск помічників ветеранів. Тоді 23 людини отримали сертифікати про закінчення курсів помічника ветеранів. Наразі частина з них вже працевлаштована у територіальних громадах та надає необхідну допомогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-